Previous Next

Zalaegerszegi TE - Budafoki MTE

2 - 2 (0-1)

 

A 10. fordulóban Zalaegerszegen játszott csapatunk.  

A meccs elején a kapufát találták el a hazaiak, de ezután folyamatosan vettük át a játék irányítását. A 10. percben ziccerben az utolsó pillanatban mentettek a vendég védők Ihrig elől, majd 5 perccel később egy Pölöskei-Vég-Ihrig összjáték után utóbbi került ziccerbe, azonban Szappanos bravúrral hárított. A 27. percben Ihrig beadása után Margitics fejesét még védte a hazai kapus, de néhány perccel később már tehetetlen volt Margitics 20 m-ről elereszett lövésével szemben. (0-1)

A második félidőt jól kezdtük, Vaszicsku bedobását még mentették a hazaiak, de ezután Filkor passzolt Csizmadiához, aki a középen érkező Ihrig elé tálalt, és ő a kapuba helyezte a labdát. (0-2) A 74. percben a zalaegerszegi Balázs hagyott ki egy hatalmas helyzetet, egy perccel később Ihrig már túljutott a kapuson és védőn, de egy kicsit kisodródott helyzetből csak a kapufát találta el. Lezárhattuk volna a mérkőzést ezzel...
A 87. percben egy érthetetlen szituációban a frissen beállt Fekete kapott piros lapot. Ez löketet adott a ZTE-nek, akik előbb a 89. percben egy 16-osról jól eltalált lövéssel szépítettek, (1-2) majd a 93. percben egy lecsorgó labdát közelről a hálóba emeltek. (2-2)

Nagy kár az utolsó percekért, egy megnyert meccset veszítettünk el.

Nagyon köszönjük SZURKOLÓINKNAK, hogy elkísértek minket Zalaegerszegre is! Hálásak vagyunk ezért!

 

A második gólunk szerzője, Ihrig-F. Sebestyén így látta a meccset:
"Nehéz egy ilyen meccs után bármit is mondani, hiszen a 88. percben még 0-2 volt. A labdarúgás ismét megmutatta, hogy bármi megtörténhet. Nagyon mérges és csalódott vagyok, hiszen a csapat mindent megtett, csúsztunk-másztunk a pályán egymásért és sokszor nagyon szép támadásokat vezettünk. Nem tudunk mást csinálni, mennünk kell tovább!"

Zorna Szpisljak:  
"Nagyon felkészült csapattal találtuk magunkat szembe, az elején kapufát rúgtunk, de a vendégek is gyorsan megmutatták, hogy nem csak védekezni jöttek, mert kétszer betaláltak. A térfélcserét követően igyekeztünk rést találni a védelmén, az utolsó percekben sikerült egyenlítenünk, és a sírból hoztunk vissza egy pontot."

Prukner László:
"Úgy látom, nekem nem terem babér Zalaegerszegen. A sok sérült ellenére jól futballoztunk, szerintem magunkat „vertük meg”. Csapatom nagy része előtt le a kalappal, de voltak, akik fegyelmezetlenségükkel sokat rontottak a helyzetünkön. Sajnálom, hogy csak egy ponttal utazunk haza."

 

Zalaegerszegi TE - Budafoki MTE 2-2 (0-1)

ZTE Aréna, 1054 néző

Vezette: Szilasi Szabolcs (Aradi József, Mohos Milán)

 

ZTE: 
Szappanos – Nagy G., Nagy T., Forgács, Szabó (Kertész 67.p.) – Babati, Dubek (Balázs 55.p.), Polényi, Végh, Vernes – Ekler (Fujsz 64.p.)

BMTE: 
Somogyi – Harsányi, Vaszicsku, Khiesz, Vég – Margitics (Fekete 83.p.), Filkor, Csizmadia, Kercsó (Kirják 88.p.) – Ihrig-Farkas (Vankó 76.p.), Pölöskei

 

Gól: Kertész, Vernes ill. Margitics, Ihrig

Sárga lap: Vankó

Piros lap: Fekete

Szponzoraink