Previous Next

Zsóri: Egy álmom vált valóra

20 éves támadónk életében mérföldkövet jelent a válogatott meghívó.

 

 

A románok csábították volna, ő azonban magyar válogatott akart lenni.

A nagyváradi születésű Zsóri Dániel tízéves kora óta Magyarországon él és futballozik, magyar állampolgársággal rendelkezik, ám egy nehezen érthető FIFA-szabály miatt sokáig nem volt lehetősége arra, hogy a hazánk utánpótlás válogatottjaiban szerepeljen. Most, három budafoki társával együtt bekerült az U21-es csapat keretébe.

"Mivel én, a szüleim és a nagyszüleim sem Magyarország területén születtek, az A-válogatottban igen, a korosztályos csapatokban viszont nem léphettem volna pályára addig, amíg ez a bizonyos szabály érvényben van" - mesélte Puskás-díjas támadónk. "A módosításnak köszönhetően megnyílt előttem az út, a mostani meghívóval pedig egy álmom vált valóra. Korábban érdeklődtek irántam a román szövetség részéről, ám az meg sem fordult a fejemben, hogy Románia színeiben szerepeljek.”

A Gera Zoltán vezette U21-es válogatott előtt ráadásul komoly cél lebeg: jövő tavasszal Európa-bajnokságot rendeznek, amelyen társházigazdaként kiemelt figyelem kíséri majd a magyar együttest.

"Motiváltan és izgatottan várom az összetartást, valamint a nemzeti csapatnál rám váró feladatokat. Több játékost ismerek a korosztályból és az is segíti majd a beilleszkedésem, hogy három budafoki csapattársam is meghívót kapott. Szeretném bizonyítani, hogy helyem van a keretben"- fogalmazott Zsóri Dániel.

20 éves játékosunk négymeccses eltiltását követően október végén játszott újra NB I-es mérkőzést és úgy érzi, kell még idő, amíg újra formába lendül.

"Adtam ugyan egy gólpasszt, de Zalaegerszegen még nem úgy ment a játék, ahogy szerettem volna" - mondta Zsóri Dániel. "A Paks ellen sikerült előrelépnem, igaz, még nem vagyok olyan állapotban, mint a felkészülési időszakban. Akkor sok mérkőzés volt a lábamban és jó formában éreztem magam. Azon dolgozom, hogy egyre inkább közelítsek ahhoz a szinthez. Nem görcsölök azon, hogy mikor szerzek ismét gólt. Teszem a dolgom, a többi pedig jönni fog."

 

 

Szponzoraink