Previous Next

Vigyázz, kész, rajt! - Dorogon kezdjük a tavaszt

Közel 50 nap szünetet követően folytatódik a Merkantil Bank Liga küzdelemsorozata, a mieink számára a Buzánszky Jenő Stadionban.

 

 

Még az időjárás is azt jelzi, közeledik a tavasz. Persze elképzelhető, hogy az enyébb hőmérséklet egyelőre csupán átmeneti, mindenesetre a futballtavasz bizony itt van, megérkezett. Vége a felkészülési időszaknak, másfél hónap után újra pontokért megy a harc a Merkantil Bank Ligában. A mieink január 7-én találkoztak először a rövid pihenő után, vagyis négy hetük volt a bajnoki rajtig arra, hogy elvégezzék az ilyenkor szükséges munkát. Ebben voltak havas edzések a BMTE Stadion műfüves pályáján, egy tíznapos edzőtábor Szlovéniában, kitűnő körülmények között, illetve edzőmérkőzések, amelyeken fokozatosan felmérhettük, hol is tartunk éppen.

A következő erőpróbán már tétre megy a játék: vasárnap 14 órától a Dorogi FC vendégei leszünk. A jó kezdés pedig rendkívül fontos lenne. Egyrészt, mert játékosaink és a szakmai stáb is hamar visszaigazolást kaphatna arról, hogy a befektetett munkának megvan az eredménye, másrészt, mert az elsődleges cél továbbra is az, hogy minél távolabb kerüljünk a kiesőzónától. Vagyis az önbizalom és a pontok tekintetében is jó lenne győzelemmel kezdeni a tavaszt.

Nos, a dorogiak az eddigi huszonegy fordulóban csupán öt ponttal gyűjtöttek többet csapatunknál és négy hellyel előznek meg minket a tabellán. Vagyis a feladat nem megoldhatatlan, annál is inkább, mert vasárnapi riválisunk ellen ősszel, pontosabban még nyáron 3-1-re nyertünk hazai pályán.  Azon a találkozón Pölöskei Péter, Vankó Imre és Vass Máté is betalált, igaz, egy kellemetlen emlék is fűződik az augusztusi estéhez: Ihrig-Farkas Sebestyén sérülése.

Reméljük, hasonló eset nem történik Dorogon, ahol akár három új, téli szerzeményünk, Kovács Zoltán, Kulcsár Kornél és Csiszér Balázs is bemutatkozhat. Ahogy a mieinknél, úgy a dorogiaknál sem történtek jelentős változások a játékoskeretben az elmúlt hetekben. Dlusztus András személyében élvonalbeli rutinnal rendelkező hátvéd érkezett, a Kozármislenyből szerződtetett Beke Péter pedig a támadójátékot erősítheti. Távozott a paksi kölcsönjátékos, Zachán Péter és Nagy István.

Csapatunk legutóbbi négy bajnoki mérkőzése közül hármat megnyert, legutóbb a Vasas vendégeként maradt alul. A Dorog utolsó öt őszi találkozóján veretlen maradt, ám ezek közül négy döntetlennel zárult. Az, amire mi készülünk, vagyis győzni a Buzánszky Jenő Stadionban, legutóbb a Mosonmagyaróvárnak sikerült még szeptember 2-án, a dorogiak pályaválasztóként azóta háromszor nyertek és négyszer döntetlent játszottak.

A mérkőzéssel kapcsolatos szurkolói információkat IDE KATTINTVA olvashatják el!

Legyünk minél többen Dorogon és zúgjon a "Hajrá, Budafok"!

2019. február 3., vasárnap, 14:00
Merkantil Bank Liga, 22. forduló
Dorogi FC-Budafoki MTE
Buzánszky Jenő Stadion, vezeti: Lovas László (Becséri, Kormányos II)

 

Szponzoraink