Previous Next

bmte - vasas

Jó iramú mérkőzésen vereséget szenvedtünk a listavezetőtöl

 

A Promontor utcai stadionrekonstrukció keretében nem csak a lelátón, hanem a játéktéren is jelentős változások történtek. Az elmúlt hetekben a gyepszőnyeg teljesen kicserélődött, így csapatunk már a vadonatúj pályán fogadhatta az élvonalból kiesett Vasast a szezon első hazai bajnoki mérkőzésén.

 

A kezdés azonban a vendég angyalföldieknek sikerült jobban. Birtalan Botond már az első percben vezetést szervett a Vasasnak, amikor egy szabadrúgást követően a hálónkba fejelt. (0-1) A 17. percben közel jártunk az egyenlítéshez, de Ihrig-Farkas Sebestyén lövését Bese Balázs bravúrral hárította. Egy perccel később viszont már a kapus sem menthetett, Pölöskey Péter remekül került ziccerbe és a jobb alsó sarokba lőtt. (1-1)

 

Fordulás után szinte azonnal büntetőhöz jutott csapatunk. A labda mögé Pölöskey állt, ám Bese kivédte a tizenegyest. A 61. percben pedig újra a Vasas került előnybe. Ádám Martin szabadrúgásból vette be Póser Dániel kapuját, a ballábas lövés a kapunk jobb felső sarkába vágódott. (1-2) Csapatunk a folytatásban mindent megtett az egyenlítésért, Vankó Imre lövésénél Besének ütnie kellett a labdát, de a lehetőségeink kimaradt.

 

Vitelki Zoltán nyilatkozata a lefújást követően:

 

“Uraltuk a mérkőzést, jól játszottunk és sok olyan dolgot láttam a fiúktól, amit gyakoroltunk és megbeszéltünk. Egy edző számára ez nagyon fontos” - mondta a mérkőzést követő sajtótájékoztatón vezetőedzőnk, Vitelki Zoltán. “A Vasas két pontrúgásból szerzett két gólt és ez nagyon bosszantó. Már a Vác elleni nyitányon jól futballoztunk a mezőnyben, most ahhoz képest is sikerül előrelépnünk, nem is keveset. Hinni kell ebben a csapatban, mert ezek a játékosok nagyon sokat dolgoztak edzéseken és a mérkőzésen is. Fáj a szívem és sajnálom, hogy ilyen teljesítmény után nem tudtuk legalább az egyik pontot itthon tartani.”

  

Jegyzőköny

 

Budafoki MTE-Vasas FC 1-2 (1-1)

Budapest, BMTE Sporttelep

vezette: Takács János (Szalai Dániel, Szilágyi Norbert)

 

BMTE: Póser - Margitics, Khiesz, Oláh, Lakatos - Filkor, Kercsó (Micsinai 77’) - Vass M., Kovács D., Ihrig-Farkas (Vankó 65’) - Pölöskey (Boros 70’)

 

Vasas: Bese - Szivacski, Vaskó, Szokol, Rokszin (Szilágyi Z. 80’) - Szatmári, Hinora - Murka, Birtalan, Bévárdi (Ádám M. 46’) - Hrepka (Egerszegi 80’)

 

Gól: Pököskey 17’ ill. Birtalan 1’, Ádám M. 61’

Sárga lap: Oláh ill. Rokszin, Hinora

Szponzoraink