Previous Next

Vendég volt, hasznos csapattag lett

Egy éve még BLSZ I. osztályú csapatával járt Budafokon Soltész István, aki bebizonyította, helye van a profi futballban.

 

 

2019 áprilisában, a negyedosztályú Kelen SC játékosaként Budapest Kupát nyert a BMTE Stadionban. Bő egy évvel később, immár profi labdarúgóként, az élvonalba jutást ünnepelheti klubunkkal. Soltész Istvánnal nagyot fordult a világ. 

19 éves középpályásunk hatalmas fejlődésen ment keresztül. Csupaszív játékának és személyiségének köszönhetően tavaly nyáron hamar beilleszkedett közösségünkbe, ám mint mondja, az osztályváltással járó különbségeket szoknia kellett.

"Szükségem volt néhány mérkőzésre az NB II-ben, mire felvettem a ritmust, de a szakmai stáb bizalma és a csapattársaim támogatása nagyon sokat segített ebben a folyamatban. Mindenki tisztában volt vele, honnan jöttem, én viszont kizárólag arra koncentráltam, hogy megragadjam a lehetőséget" - fogalmazott Soltész István, aki hétről hétre fejlődött és úgy érzi, egyre jobb teljesítményt volt képes kihozni magából az edzéseken is.

Első gólja mindjárt győztes találatnak bizonyult a másodosztályban, augusztusban 1-0-ra nyertünk a Soroksár ellen. Gólöröme őszinte érzelmekről árulkodott, ám ez csak egy volt számára a szezon emlékezetes pillanatai közül. 

"Rengeteg minden játszódott le bennem, amikor gólt szereztem, de örömmel gondolok vissza a Haladás és a Vasas elleni őszi mérkőzésekre is. Jól ment a játék és a csapat értékes győzelmeket aratott" - mondta Soltész István, hozzátéve, akkor volt a legboldogabb, amikor eldőlt, a BMTE feljut az NB I-be. Szerinte jobb lett volna, ha a pályán fejeződik be a szezon, ám ahhoz nem férhet kétség, hogy klubunk megérdemelten vívta ki az élvonalbeli szereplés jogát.

"A családom és a barátnőm volt a leggyorsabb, ők gratuláltak először" - árulta el fiatal játékosunk, aki ikertestvérével, az idényben az FC Ajkát erősítő Dominikkal is beszélt. "Az egészséges rivalizálás mellett őszintén örülünk egymás sikereinek. Azt a zrikát persze megkaptam, hogy az Ajka volt az egyetlen ellenfél, amely oda-vissza megvert minket... Dominikot a Budapest Honvédhoz köti szerződés, egy újabb álmunk valósulna meg, ha az NB I-ben is találkoznánk."

Márpedig Soltész István az álmait éli...

 

Szponzoraink