Previous Next

Változások a játékoskeretben

Élvonalbeli tapasztalattal rendelkező kapussal és középpályással, valamint egy fiatal, tehetséges védővel is szerződést kötött a BMTE.

 

 

Csapatunk három új játékossal erősítette meg keretét a téli átigazolási időszak első napjaiban. Kapusposzton a 34 éves Kovács Zoltán érkezett Budafokra, aki legutóbb a Vasas FC alkalmazásában állt. A rutinos, korábban 63 élvonalbeli mérkőzésen pályára lépő hálóőr az Újpest, a Diósgyőr, illetve a Kaposvár kapuját védte az NB I-ben, 2011 és 2014 között pedig Cipruson is megfordult. “Remek képességű kapus, aki a fiatalszabály miatt a Vasasnál nem kapott lehetőséget a bizonyításra” - mondta sportigazgatónk, Oláh Lóránt a korábbi csapattársról, akivel Kaposváron futballoztak együtt. “Számítunk a tapasztalatára. Azért is szerződtettük, hogy segítse a fiatalok fejlődését. Póser Dániel és a ‘98-as születésű Balogh Péter is sokat tanulhat tőle. Ez is egy komoly szempont volt az átigazolásánál.”


A védelembe Csiszér Balázs személyében egy csíkszeredai születésű, 19 éves játékos érkezett. Ő a hátsó alakzat jobb és bal oldalán egyaránt bevethető, ősszel a Kaposvárnál szerepelt. Csiszér Balázs tagja volt Székelyföld válogatottjának, amely a tavaly nyári, londoni CONIFA-világbajnokságon a negyedik helyen zárt. “Vezetőedzőnk, Csizmadia Csaba hívta fel a figyelmünket Balázsra, aki szélesítheti a variációs lehetőségeinket a szélsőhátvéd pozícióban. Mivel ’99-es születésű, még jövőre is a fiatalszabály hatálya alá eső játékos lesz" - fogalmazott Oláh Lóránt.


A harmadik érkező a 27 éves Kulcsár Kornél. Még 18 éves kora előtt bemutatkozott az NB I-ben, sőt, a Kaposvár játékosaként valósággal berobbant az élvonalba. Később a Haladás, a Pápa, a Mezőkövesd, a Kisvárda, a Sopron, a Mosonmagyaróvár és a ZTE együttesében is pályára lépett. A zalaiaknál ősszel öt bajnoki találkozón játszott a Merkantil Bank Ligában. “Zseninek indult és bár később kissé megrekedt a karrierje, hiszünk benne, hogy újra tudjuk éleszteni ezt a pályafutást” - mondta sportigazgatónk Kornéllal kapcsolatban. “Támadó középpályásként elsősorban az előkészítésben, a kiszolgálásban jeleskedik. Nagyon jól passzol, kiválóan lát a pályán, reméljük, minél többször helyzetbe tudja majd hozni a társakat.”

A mieink keretéhez már az ősz utolsó heteiben csatlakozott két saját nevelésű játékosunk, az egyaránt 17 éves Harsányi Dániel és Farkas Bálint. Előbbi a MOL Vidi FC elleni Magyar Kupa-mérkőzésen, utóbbi a Vasas elleni bajnoki találkozón mutatkozott be első csapatunkban. Oláh Lóránt kiemelte, a két tehetséges futballistára tavasszal is a felnőttek között számítanak.


“Számunkra itt, Budafokon nagyon fontos, hogy egy játékos kötődjön az BMTE-hez. Dániel és Bálint ékes példája annak, hogy el lehet jutni az utánpótláscsapatokból a felnőtt együttesig. Komolyan vesszük a fiatalok nevelését, együttműködünk a Budafoki LC-vel és a BLSZ I. osztályában szereplő tartalékcsapatunk szakmai stábjával is”
- fogalmazott sportigazgatónk.


Klubunk a téli szünetben szerződést hosszabbított Kovács Dáviddal, csapatkapitányunk 2020 nyaráig érvényes megállapotást írt alá. Távozott viszont együttesünkből Szabó Balázs, Nagy Dávid, valamint Boros Gábor. Oláh Lóránt köszönetet mondott a három játékos eddigi munkájáért és pályafutásukhoz sok sikert kívánt. Sportigazgatónk azt is hozzátette, az átigazolási időszak február 14-ig tart, vagyis a következő egy hónapban még megjelenhetnek új arcok a Promontor utcában.


“Olyan játékosokra van szükségünk, akik hosszabb távon is a segítségünkre lehetnek. Nem csak néhány hónapra tervezünk, hanem a jövőt építjük. Próbálunk úgy erősíteni, hogy nem csupán a tavaszt, hanem a következő őszt is szem előtt tartjuk. Emellett pedig bízunk abban, hogy az utóbbi időben tapasztalt sérüléshullám elkerül minket és a sérültjeink rövidesen újra teljes értékű munkát végezhetnek"
- nyilatkozta Oláh Lóránt.


A mieink február 3-án, a Dorog vendégeként kezdik a tavaszi szezont a Merkantil Bank Ligában. Az első hazai mérkőzésünkre egy héttel később, február 10-én kerül sor a Siófok ellen.

Szponzoraink