Previous Next

Ünnepnap lesz Mohácson

Korábbi játékosunkkal, Vég Bencével beszélgettünk a szombati kupamérkőzés előtt.

 

 

2015 nyarán igazolt Budafokra Vég Bence, aki a következő négy évben 119 tétmérkőzésen lépett pályára a BMTE-ben és nyolc gólt szerzett. Tagja volt a harmadosztályból az NB II-be feljutott és Magyar Kupa-elődöntős csapatunknak. 2019 augusztusában - bár magasabb osztályokból is voltak ajánlatai - szombati kupaellenfelünkhöz, a megye I-es Mohácsi TE-hez szerződött, amelynek fejlődésében nem csak játékosként, hanem marketing- és kommunikációs vonalon is részt vesz.

A döntés hátteréről, a Baranya megyei együttesnél zajló munkáról és a hétvégi mérkőzésről korábbi hátvédünk mesélt a BudafokiMTE.hu-nak.

 

BudafokiMTE.hu: Álomsorsolás? 

Vég Bence: Számomra mindenképpen. A városban mindenki örül annak, hogy NB I-es riválist láthatunk vendégül, a szombat egy igazi ünnepnap lesz Mohácson. Biztos vagyok abban, hogy sok embert megmozgat majd az esemény. Különböző kísérő programokat tervezünk és legalább ezer szurkolót várunk a stadionba. Egy ilyen kupameccs kiváló reklámja a mohácsi labdarúgásnak.

A jelentős hagyományokkal rendelkező, 120 évvel ezelőtt alapított labdarúgó-szakosztálynak manapság milyen célkitűzései vannak?

A cél az, hogy két éven belül feljussunk az NB III-ba, ehhez pedig a város és az egyesület lehetőségei adottak. Mi nem egy átlagos megye I-es csapat vagyunk, hanem egy rendkívül ambíciózus, stabilan működő klub, komoly tervekkel. Az elmúlt egy évben jelentős fejlődésen mentünk keresztül. A harmadik helyen álltunk, amikor a koronavírus miatt félbeszakadt a legutóbbi szezon. Csupán egyszer, az éllovas Pécsvárad otthonában szenvedtünk vereséget. Ezért is látom a realitását annak, hogy akár már a mostani idény végén feljutást ünnepeljünk.

Az esetleges osztályváltáshoz az infrastrukturális feltételek is megvannak?

Jelenleg is zajlanak a fejlesztések a városközpont közelében, ahol épp az öltözőépületen dolgoznak. Remélhetőleg hamarosan beköltözhetünk, tavasszal pedig már ebben a létesítményben játszhatjuk a mérkőzéseinket. Ez a pálya egy valódi ékszerdoboza lehet a mohácsi labdarúgásnak. A mostani stadionunkban a gyep minősége rengeteget javult, szerintem a budafoki játékosok is meglepődnek majd, hogy egy megye I-es csapat vendégeként ilyen pályán tudnak futballozni. Az öltözőket nemrég felújították és bár a lelátó hagy még némi kívánnivalót maga után, alapvetően nem lehet panaszunk a körülményekre.

Elsősorban helyiekre épül a csapat?

Igen és ez fontos dolog. Ennek is köszönhető, hogy nagyobb az érdeklődés a szereplésünk iránt. Én szekszárdi vagyok, de a játékoskeret kilencven százaléka Mohácson és környékén született. Az idősebb szurkolóink azért is jönnek ki a mérkőzéseinkre, mert tíz-tizenkét évvel ezelőtt még az utcájukban, a házuk előtt látták futballozni azokat a gyerekeket, akik most a megye I-es csapat erősségei. 

Számodra hogyan került a képbe Mohács tavaly nyáron? 

Motivált, hogy a futball mellett a civil életemet is el tudjam kezdeni. Ehhez viszont gyakorlatilag az ismeretlenbe kellett ugranom. Egy barátom miatt eljöttem egy kávéra és beszélgettem a szakosztály, valamint az egyesület vezetőjével is a terveimről, a klub marketing- és kommunikációs stratégiájának kialakításáról. Azt mondták, ez szép és jó, de a város polgármesterét, Szekó Józsefet is meg kell győznöm.

Könnyen ment?

Nem igazán. Egy elhúzódó tárgyalása miatt a tervezett egy óra helyett két percet kaptam. Átadtam neki az anyagomat és úgy jöttem el Mohácsról, hogy ez zsákutca. Ehhez képest néhány nap múlva felhívott, hogy szükség van rám. Lett volna lehetőségem NB II-es vagy az NB III-as csapathoz igazolni, de engem nem a pénz és nem is a futball vonzott igazán, hanem az új kihívás. Egyfajta önmegvalósítás. Sajnos a polgármester úr már nincs közöttünk, egy éve elhunyt, én viszont örülök, hogy jó helyre, jó közegbe kerültem.

Követed a BMTE élvonalbeli mérkőzéseit?

Igen, nagyon büszke vagyok a klubra és biztos vagyok benne, hogy bennmarad az NB I-ben. Látszik, hogy mennyire szervezetten működik a csapat. Nem az ellenfelekhez alkalmazkodik, hanem követi a saját alapelveit és filozófiáját. Tetszik a Budafok játéka és örülök annak, hogy szombaton találkozhatok a régi csapattársaimmal és a szurkolókkal.

 

 

Szponzoraink