Previous Next

Túl az első héten

Az orvosi vizsgálatok és felmérések után komoly fizikai terhelést kaptak játékosaink.

 

 

Egy rövid ráhangolódást követően csütörtökön és pénteken már teljes létszámmal és intenzitással zajlottak az NB I-re készülő csapatunk edzései. Játékosaink a szezonkezdet elején megszokott orvosi vizsgálatok és felmérések után gyorsan felvették a ritmust és belevágtak a könnyűnek egyáltalán nem ígérkező munkába.

"Mindenki tisztában van vele, hogy még keményebben kell dolgoznunk, mint eddig" - mondta a csapatkapitány, Kovács Dávid, aki az előző szezonban 15 bajnoki találatával holtversenyben a góllövőlista élén zárt. "Az első hét egyfajta felvezetés volt. Az első napokban átfogó egészségügyi ellenőrzést végeztek rajtunk, vért vettek, szívultrahang felvételeket készítettek, valamint terheléses vizsgálaton estünk át. Az eredmények azt mutatják, hogy mindeki jó állapotban van és készen áll az előttünk álló feladatokra."

A héten már két új szerzeményünk, Lőrinczy Attila és Marko Iharos is a társakkal gyakorolt.

"Az első benyomás rendkívül pozitív az újakkal kapcsolatban" - folytatta Kovács Dávid. "Látszik rajtuk, hogy nagyon motiváltak, minden edzésen arra törekedtek, hogy kihozzák magukból a maximumot. Bizakodó vagyok a jövő szempontjából, mert ha ilyen odaadással és akarattal dolgoznak, egyértelműen csapatunk erősségei lesznek."

Kovács Dávid szerint a mostani időszakban az az elsődleges cél, hogy játékosaink megszerezzék a szükséges állóképességet és erőnlétet, tovább fejlesszék a csapatjátékot és a bajnoki rajtra a lehető legjobb formába kerüljenek.

"Ez egy folyamat, mi pedig jó úton haladunk. A szakmai stáb kidolgozta a számunkra megfelelő felkészülési programot és mindenben támogat minket. Az első hetekben nagyobb fizikai terhelést kapunk, de jövő szombaton már mérkőzést játszunk, amin sok mindent visszakaphatunk már abból, amit ezekben a napokban beleteszünk a munkába. Azért dolgozom, hogy az NB I-es rajtra topformába kerüljek" - tette hozzá Kovács Dávid.

Csapatunk programjában szombaton egyéni futás szerpel, jövő héten pedig Halásztelken folytatódik a felkészülés. Első edzőmérkőzésünket jövő szombaton, 11 óra 30 perctől játsszuk, ugyancsak Halásztelken. Ellenfelünk az NB II-be frissen feljutott PMFC lesz.

 

Szponzoraink