"/>
Previous Next

Tudtam, élnem kell a lehetőséggel - Soltész István

18 éves középpályásunk élete első “profi” gólja győztes találatnak bizonyult a Soroksár ellen.

 

 

Harmadszor volt a budafoki kezdőcsapat tagja a nyáron a Kelen SC-től szerződtetett korábbi futsal-válogatott, Soltész István, akit szerda este három pontot érő gólt lőtt a Soroksár kapujába.

“Mérhetetlenül boldog vagyok, minden futballista életében mérföldkőnek számít, amikor megszerzi első gólját, úgymond profiként” - mondta a lefújás után 18 éves középpályásunk. “Az már csak hab a tortán, hogy ez a találat győzelmet ért a csapatnak. Felemelő érzés, nagyon örülök, hogy eljutottam idáig.”

Pedig az út meglehetősen hosszú és rögös volt. A Magyar Futball Akadémián nevelkedett fiatalembert futsalban már az ország legnagyobb tehetségei között emlegették, a nagypályás labdarúgásban viszont a mostani szezon jelentheti számára az áttörést. Soltész június vége óta a mieinkkel készül és minden nap azért dolgozik, hogy fejlődjön, előrelépjen.

“Megkaptam a lehetőséget, amiért megdolgoztam és tudtam, élnem kell vele” - utalt fiatal játékosunk arra, hogy Kulcsár Kornél kisebb sérülése után, a Budaörs ellen először került be a kezdőcsapatba. “Nagyon szerettem volna bizonyítani. A felkészülés kezdete óta azért hajtottam, hogy itt legyek, játsszak. Jó érzés, hogy ezután a rengeteg munka után elértem ezt a részsikert.”

Soltész szerint a Soroksár elleni 1-0-s siker igazi csapatmunka volt. A szakmai stáb jól felkészítette játékosainkat, akik fegyelmezetten futballoztak és betartották az edzői utasításokat.

“Úgy érzem, jól játszottunk, szervezettek voltunk és sokat birtokoltuk a labdát” - folytatta a középpályás. “Ráadásul a párharcok többségéből is mi kerültünk ki nyertesen. A mester, Csizmadia Csaba felhívta a figyelmünket arra, mennyire fontos, hogy mi szedjük össze az úgynevezett második labdákat. A kiállítás aztán alapvetően megpecsételte a Soroksár sorsát.”

Csapatunk hat forduló után harmadik a tabellán, de Soltész azt mondta, a pillanatnyi helyezésünk nem mozdítja el a fókuszt a célról.

“Örülünk, hogy jelenleg dobogósok vagyunk, de ennyi és nem több. Továbbra is az foglalkoztat minket, hogy a lehető legtöbb mérkőzést megnyerjük a szezonban” - zárta gondolatait játékosunk.

A Soltész-család számára alighanem piros betűs ünnepnap lesz augusztus 28-a. István ikertestvére, az FC Ajkát erősítő Dominik is a hétközi fordulóban szerezte meg pályafutása első NB II-es gólját, az újonc pedig 4-4-es döntetlennel szerzett pontot az MTK Budapest otthonában. A két testvért szeptember 15-én, a BMTE Stadionban akár egymás ellen is láthatjuk majd futballozni.

 

Szponzoraink