Previous Next

Törökszentmiklóson kezdünk a Magyar Kupában

Csapatunk a Magyar Kupa-főtábla első fordulójában szeptember 22-én, vasárnap lép pályára.

 


Fotó: MLSZ

 

A Magyar Labdarúgó Szövetség hétfőn megtartotta a Magyar Kupa-főtábla első körének (6. forduló) sorsolását.  Az első két osztály, vagyis az OTP Bank Liga és Merkantil Bank Liga csapatai kiemeltek voltak a sorsoláson, vagyis egymással nem kerülhettek össze.

A mieinket a Jász-Nagykun-Szolnok megyei I. osztályban szereplő Törökszentmiklósi FC-vel sorsolták össze. A mérkőzést szeptember 22-én, vasárnap, 15 órakor rendezik Törökszentmiklóson. A továbbjutás egy mérkőzősen dől el; ha ez nem sikerül a rendes játékidőben, kétszer tizenöt perc hosszabbítás, majd tizenegyesek következnek.

 

 Az 1977-ben alapított Törökszentmiklósi FC  a '80-as, '90-es évek fordulóján stabil harmadosztályú csapat volt. Összesen tizenegy szezont töltött az NB III-ban. 2010 óta a megyei I. osztályban szerepel, ahol 2016-ban és a legutóbb ezüstérmesként zárt. Kinyik György vezetőedző együttese a mostani idényben - négy forduló után - második a tabellán, azonos pontszámmal az éllovas és ugyancsak hibátlan mérleggel rendelkező Tiszafüreddel. A két csapat szerdán éppen egymással ellen mérkőzik.

A Törökszentmiklósnál futballozik jelenleg a Szolnoki MÁV FC-nél nevelkedett Kovács Tamás, aki öt találatával vezeti a házi góllövőlistát. A szentmiklósi játékosok közül kiemelendő a rutinos Ulviczki Mihály neve is, aki többek közt Nyíregyházán és Szegeden is futballozott az NB II-ben.

 

Magyar Kupa, 6. forduló
15:00 Törökszentmiklósi FC-Budafoki MTE
Törökszentmiklós, 2019. szeptember 22., vasárnap

 

Szponzoraink