Previous Next

Tartjuk a lelket egymásban

Középpályásunk, Veszelinov Vladimir a családjától távol, de csapattársával, Romić Danijellel együtt igyekszik túljutni a jelenlegi nehéz időszakon.

 

 

BudafokiMTE.hu: Nem zavarunk? 

Veszelinov Vladimir: Dehogy, ebben a jelenlegi helyzetben nem vagyok túlságosan elfoglalt. Megcsinálom az előírt edzésprogramot, futásokat és időnként elmegyek a boltba. Ezen kívül itthon vagyok, olvasgatok, internetezem, esetleg nézem a televíziót.

Csapat- és lakótársaddal, Romić Danijellel mennyire élvezitek egymás társaságát? 

Remélem, nem nagyon megyünk egymás agyára... Neki is hiányzik a családja, a barátnője, nem könnyű ez most egyikünknek sem. Tartjuk a lelket egymásban, olykor beszélgetünk, de hagyunk teret is a másiknak attól függően, hogy éppen kinek, mire van szüksége.

Ha már a családot említetted, te hogy viseled ezt az időszakot a feleséged és a kisfiad nélkül, akik Szerbiában vannak?

Nehezen, nagyon hiányoznak... Az elején volt különösen nehéz. A Tiszakécske elleni mérkőzés után már össze voltam pakolva, útra készen, de senki nem tudta, hogyan alakulnak a dolgok, edzünk-e tovább, lesz-e folytatás. Azt kérték tőlünk, hogy ne utazzunk sehova és ebben a helyzetben nem éreztem volna korrektnek, ha fogom magam és elmegyek. Sok minden azóta sem változott, minden bizonytalan, de bármennyire is fájdalmas, valahogy megbékéltem ezzel. Bízom benne, hogy hamarosan újra megölelhetjük egymást a feleségemmel és a kisfiammal...

Szerbiában milyen a vírushelyzet?

Lassan, de javul, ami a rendkívüli szigornak is köszönhető. Az ortodox húsvét idejére például teljes kijárási tilalmat vezettek be a hatóságok, de egyébként is komoly korlátozások vannak érvényben. A 65 év felettiek egy héten csak egyszer mehetnek vásárolni, hiszen ők tartoznak a leginkább veszélyeztetett korcsoportba. Az áldozatok száma kevesebb, mint Magyarországon, több viszont a fertőzött. Azt mondják a szakértők, hogy a negyedik-hatodik hét az, amikor a legerősebb a vírus, utána csökkenhetnek a számok... Szerbia a hetedik hétnél tart.

Mit gondolsz az edzések esetleges újrakezdéséről, a bajnokság folytatásáról?

Úgy vélem, egyelőre nincs értelme újrakezdeni a közös edzéseket. Hallom, olvasom a külföldről érkező híreket, de Magyarországot ebből a szempontból nem lehet egy lapon említeni Angliával vagy Olaszországgal. Mi nem tudunk beköltözni egy edzőközpontba, ahol minden nap tesztelnek minket. Ráadásul azt mondják, itthon még ezután fog igazán emelkedni a fertőzöttek száma, vagyis szerintem korai a visszatérésről beszélni. Ami a szezont illeti, remélem, minél hamarabb döntés születik a bajnokság lezárásáról, mert onnantól kezdve valamelyest jobban tudunk tervezni. 

 

 

Szponzoraink