Previous Next

Talpra állni Cegléden, a sereghajtó vendégeként

Három nyeretlenül megvívott mérkőzés után Kovács Dávidék vasárnap délután a ligautolsó otthonában javítanának.

 

 

Megtorpantunk. Legalábbis az utóbbi hetekben elért eredmények ezt türközhetik, csakhogy érdemes a mérkőzéseket alaposabban is megvizsgálni. Három találkozó, egy pont - a budafoki mérleg nem túl hízelgő, ám ha figyelembe vesszük, mi minden történt a Nyíregyháza (2-2), a Budaörs (2-4) és a Kaposvár (0-1) elleni találkozókon, már árnyaltabb a kép. A szabolcsiak ellen elért döntetlen nem számít rossznak, különösen úgy, hogy egyenlítő gólunk az utolsó percekben született. Tatabányán, a budaörsiek ideiglenes otthonában gyenge napot fogott ki csapatunk, de a helyzetek alapján még így is szerezhetett volna pontot, pontokat, ha a szerencse mellénk áll. Hatványozottan igaz ez a múlt heti, Kaposvár elleni mérkőzésre, amelyen ugyan egy félidőt ajándékba adtunk a somogyiaknak, fordulás után viszont helyzeteink voltak és szabályos gólt szereztünk. 

Az elmúlt időszak tanulságait Csizmadia Csaba és stábja is átbeszélte játékosainkkal, akikre a következő 8 napban három fontos találkozó vár a Merkantil Bank Ligában. Elsőként vasárnap a Ceglédi VSE vendégeként, amely más helyzetben lévő ellenfél, mint az előző két rivális. A Budaörs és a Kaposvár is a bajnokság élmezőnyéhez tartozik, a ceglédiek viszont a bennmaradásért folytatnak ádáz küzdelmet és a tabella utolsó helyéről várják a mieink elleni csatát. Schőn László együttese hat pontra van a már vonal feletti 17. pozíciótól, vagyis a hátralevő öt fordulóban még lehet esélye megőrizni másodosztályú tagságát.

Nem szabad, hogy elaltassa a mieinket, hogy nekünk kiesési gondjaink már nincsenek, ahogy az a tény sem, hogy a Cegléd tavasszal még nem nyert meccset. Ősszel, a BMTE Stadionban viszont győzni tudott. Akkor Oldal Tibor lett a nyerőember, aki azóta is a hátán cipeli csapatát. 14 gólt szerzett a mostani szezonban, ami csaknem a felét jelenti a ceglédi találatoknak (30). 

Vezetőedzőnk motivált ellenfélre számít, ugyanakkor tudja, csapatunknak a saját játékára kell kocentrálnia. "Ez is ugyanolyan nehéz mérkőzés lesz, mint az összes többi. A Cegléd a bennmaradásért küzd és ha csak egy picit is kiengedünk vagy visszaveszünk a koncentrációból, bajba kerülhetünk. Ha viszont úgy futballozunk majd, ahogy ez a csapat valójában képes, akkor vasárnap visszatalálhatunk a győzelem ösvényére és elhozhatjuk a három pontot" - nyilatkozta Csizmadia Csaba a hét közepén megjelent interjúban.

Ceglédre utazó szurkolóinknak összefoglaltuk a legfontosabb információkat az utazással és belépéssel kapcsolatban: kattintson ide! 

 

2019. április 28., vasárnap
Merkantil Bank Liga, 34. forduló
Ceglédi VSE-Budafoki MTE
Cegléd, 17.00, vezeti: Bogár Gergő (Kepe, Szvetnyik)

Szponzoraink