Previous Next

Születésnapi bemutatkozás a kezdőcsapatban

Csiszér Balázs a Gyirmót elleni mérkőzésről, a beilleszkedésről és a javítási lehetőségekről.

 

 

BudafokiMTE.hu: Éppen a 20. születésnapodon voltál először tagja a kezdőcsapatnak. Hogyan élted meg ezt és mikor tudtad meg, hogy Csizmadia Csaba kezdőként számít rád Gyirmóton?

Csiszér Balázs: Egész héten úgy készültünk, ahogyan vezetőedzőnk a kezdőcsapatot tervezte. Ebből tudtam vagy legalábbis gondoltam, hogy kezdő leszek, ezért próbáltam mindent megtenni, hogy készen álljak. Motivált voltam és a mérkőzésen is igyekeztem a legjobb tudásom szerint teljesíteni. Szerettem volna, ha a csapat megnyeri a meccset.

Ez sajnos nem sikerült, pedig a 81. percig vezettünk. Min múlott, hogy nem tudtuk megőrizni az előnyt?

A második félidőben magasabb sebességi fokozatra kapcsolt a Gyirmót és nyomást gyakorolt ránk, a pályán mégsem látszott az a különbség, ami pillanatnyilag a tabellán van a két csapat között. Szerintem jobban futballoztunk, 1-0 után volt még lehetőségünk a gólszerzésre és ha megszereztük volna a második találatot, azzal valószínűleg lezárhattuk volna a meccset. Sajnálom, hogy nem sikerült.

A 80. percben lecseréltek, a Gyirmót góljai ezután születtek. Hogy láttad a kispadról ezeket a szituációkat?

Elkerülhető gólok voltak… Úgy tűnik, hogy ezen a tavaszon kísért minket a pontrúgás után kapott találatok átka. Pedig sokat gyakoroljuk ezeket a rögzített játékhelyzeteket. A tavaszi hét kapott gólunk közül öt pontrúgásból vagy azután született. Ezért még jobban kell koncentrálnunk, amikor az ellenfél szögletet vagy szabadrúgást végezhet el. És arra is vigyáznunk kell, hogy a tizenhatosunk előterében ne kövessünk el felesleges szabálytalanságokat, mert onnan egyből büntethetnek a riválisok.

Télen érkeztél hozzánk Kaposvárról. Mennyire érzed magad otthonosan Budapesten, illetve a budafoki öltözőben?

Minden nap egyre jobban érzem magam, azt gondolom, jól sikerült a beilleszkedésem, a többiek elfogadtak, segítenek mindenben, barátokra leltem Budafokon. Megszoktam az itteni életet és most már az sem annyira furcsa, hogy Csizmadia Csaba nem a csapattársam a székely válogatottban, hanem az edzőm.

Sűrű hetünk lesz, hiszen szerdán az ETO FC Győr érkezik a Promontor utcába, vasárnap pedig a Kazincbarcika vendégei leszünk. Jókor jönnek ezek a javítási lehetőségek?

Igen, nincs miért szomorkodnunk, a gyirmóti mérkőzés már a múlt. Ebben a bajnokságban minden találkozó nehéz, de egyik sem jelent megoldhatatlan feladatot számunkra. Úgy megyünk ki a pályára szerdán és vasárnap is, hogy nyerni akarunk. Ahhoz, hogy győzzünk, oda kell figyelnünk a már említett pontrúgásokra, csapatként kell működnünk és hinnünk kell egymásban. Ha ezek megvannak, akkor jönnek a lehetőségek és a gólok is.

 

 

Szponzoraink