Previous Next

Szétbombáztuk a kapufát és kikaptunk Cegléden

A Merkantil Bank Liga 34. fordulójában csapatunk 2-1-es vereséget szenvedett a Ceglédi VSE otthonában.

 

 

Pölöskei Péter a tavaszi szezonban, Patkós Imre pedig az egész idényben először volt tagja a budafoki kezdőcsapatnak, amelyben összesen öt változtatást eszközölt Csizmadia Csaba vezetőedző a forduló előtt sereghajtó Cegléd elleni mérkőzésre. A Zsengellér Gyula Sportcentrumban már leülhetett a kispadunkra az elmúlt hetekben sérülés miatt hiányzó Filkor Attila, csakúgy, mint a térdműtétje utáni visszatérésre készülő Ihrig-Farkas Sebestyén.

A mély talajú pályán a mieink jól kezdtek és a 10. percben máris közel kerültek a vezetés megszerzéséhez. Kercsó Bence lövése után a ceglédi kapus, Mursits Roland bravúrral tolta a labdát a kapufára. A hazaiak semmilyen veszélyt nem jelentettek és a labdát is kevesebbet birtokolták, de a szerencse ezen a napon a Cegléd oldalán állt. A 28. percben Kovács Dávid egy rövid felszabadítást követően közelről bombázott a keresztlécre, egy perccel később pedig Pölöskei maradt le kevéssel csapatkapitányunk lapos beadásáról.

A pechszériánk ezzel még nem ért véget: hat perccel az első félidő vége előtt Kulcsár Kornél kapu elé ívelt labdáját Khiesz Kornél fejelte középre, Pölöskei pedig néhány lépésről az alumíniumot találta el. Ez volt a harmadik kapufánk a meccsen. A Cegléd először a 44. percben jutott el komolyabb lehetőségig, ám Kovács Zoltánnak ekkor sem kellett közbeavatkoznia, mert Földi Botond nem találta el a kaput.

Fordulás után az első percekben a házigazda volt aktívabb, ám a nagyobb lehetőség ismét csapatunk előtt adódott.  Az 54. percben újra Mursitsnak kellett bravúrt bemutatnia, miután Kovács Dávid elfektette a védőt és célba vette a kaput. Öt perccel később mégis a Cegléd került előnybe: Wild Tamás beadását követően Földi lőtt 11 méterről a hálóba. (1-0)

A mieink fokozták a tempót, Vankó Imre és Ihrig-Farkas Sebestyén is pályára lépett és a folytatásban mindketten főszerepbe kerültek. Vankóval a 76. percben csúnyán ütközött a gólpassz adó Wild, aki második sárga lapja után a kiállítás sorsársa jutott. Mi pedig támadtunk tovább és a 81. percben kihasználtuk az emberelőny, Ihrig-Farkas tíz méterről vette be a ceglédi kaput. (1-1) Szélsőnk szinte napra pontosan nyolc hónappal keresztszalag-operációját követően tért vissza a pályára, méghozzá góllal. 

A hajrában Kovács Dávid életerős lövésénél kellett hárítania Mursitsnak, ami viszont a 90. percben történt, az nem volt benne a játék képében. A Cegléd Preklet Csaba beadása után Szilágyi Péter fejese révén újra betalált és 2-1-re megnyerte a találkozót. Amíg a mieink futballoztak, helyzeteket dolgoztak ki és kapufákat rúgtak, a hazaiak a semmiből szerzett gólokkal három pontot szereztek, méghozzá a tavaszi szezonban először. Csapatunk maradt a tabella tizenötödik helyén, kilenc pontos távolságra a kiesőzónától. Folytatás szerdán este a BMTE Stadionban, a Tiszakécske ellen.

 

Merkantil Bank Liga, 34. forduló
Ceglédi VSE-Budafoki MTE 2-1 (0-0)
Zsengellér Gyula Sportcentrum, vezette: Bogár Gergő (Kepe, Szvetnyik)

Gólszerzők: Földi B. ('58), Szilágyi P. ('90) ill. Ihrig-Farkas ('82)
Kiállítva: Wild ('76)

Cegléd: Mursits - Wild, Preklet, Farkas A., Fejes J. - Sigér Á., G. Bíró - Kárász, Oldal (Szilágyi P. '79), Földi B. (Rétyi T. '91) - Olasz (Lukács R. '93). 
Vezetőedző: Schön László

BMTE: Kovács Z. - Patkós, Khiesz, Króner, Kirják - Vass M. (Micsinai '54), Oláh B. – Kovács D., Kulcsár K., Kercsó (Ihrig-Farkas '74) – Pölöskei P. (Vankó '62)
Vezetőedző: Csizmadia Csaba

 

Szponzoraink