Previous Next

Szerezzünk pozitív élményt a szünet előtt - Ihrig-Farkas Sebestyén

Szélsőnk korábbi csapata, a Békéscsaba ellen extra motivációval készül és reméli, sikerül jó eredménnyel zárnunk az első hét meccsből álló sorozatot.

 

 

Csapatunk immár a békéscsabai mérkőzésre készül, de Ihrig-Farkas Sebestyén kapcsán megkerülhetetlen a szerdai, Soroksár elleni találkozó (1-0), amely játékosunk számára különleges volt. És nem csak a kiosztott gólpassza miatt.

“Egész nap olyan jó érzés volt bennem” - emlékezett vissza a szerdai napra szélsőnk, aki tavalyi térdsérülése után a BMTE Stadionban először volt a kezdőcsapat tagja. “Örültem, hogy megkaptam a lehetőséget. Volt bennem egy egészséges drukk, amikor ott álltunk a játékoskijáróban, mert nagyon szerettem volna bizonyítani. Teljes erőbedobással dolgoztam a felkészülés alatt is és úgy érzem jól sikerült a visszatérésem.”

Ihrig-Farkas Sebestyénben talán csak a gólszerzés kapcsán maradt némi hiányérzet. Szerinte nyugodtabb mérkőzést játszhattunk volna a Soroksár ellen, ha 1-0 után sikerül kihasználnia valamelyik lehetőségét.

“Összességében elégedett vagyok, az első félidőben kimondottan jól játszottunk és a kiállítás után is magabiztosan futballoztunk” - mondta játékosunk a szerdai kilencven percről.

Most viszont már a vasárnap és a Békéscsaba elleni idegenbeli fellépés van a figyelem középpontjában. Ihrig-Farkasnak pedig több szempontból is kellemes emlékei lehetnek a Kórház utcai stadionról.

“Alapvetően jó érzéssel gondolok vissza a Békéscsabán töltött időszakra” - fogalmazott szélsőnk, aki 2016 őszén volt a viharsarkiak játékosa. “Plusz töltetet jelent számomra a vasárnapi mérkőzés, szeretek azon a pályán játszani. Már csak azért is, mert amikor legutóbb, már a BMTE mezében a Kórház utcai stadionban léptem pályára, győztes gólt szereztem, 1-0-ra nyertünk. Hasonló forgatókönyvvel most is kiegyeznék.”

Ihrig-Farkas kiemelte, nagyon fontos lenne, ha csapatunk pozitív élménnyel zárná le az első hét mérkőzésből álló bajnoki sorozatot és jó hangulatban tölthetné a válogatott szünetet.

“Mindegy, hogy kivel állunk szemben, a saját játékunkra kell koncentrálnunk, akkor nem lehet gond” - jelentette ki szélsőnk. “Agresszív ellenfélre számítok és előfordulhat, hogy kevesebb helyzetünk lesz, mint a korábbi mérkőzéseken. Türelmesnek kell lennünk és az adódó lehetőségeket ki kell használnunk. Ez lehet a siker kulcsa. Hogy gond lenne a helyzetkihasználásunkkal? Nem hiszem, hogy ez jellemző a csapatra. A lényeg az, hogy egyel több gólt rúgjunk, mint riválisunk.”

 

Merkantil Bank Liga, 7. forduló
17:00 Békéscsaba 1912 Előre-Budafoki MTE
Kórház utcai stadion, 2019. szeptember 1., vasárnap

SZURKOLÓI INFORMÁCIÓK ITT!

Szponzoraink