Previous Next

Szabó Máté “hazatért”, fiatal szélsővel erősödtünk

A 20 éves, budafoki kötődésű játékos a Puskás Akadémia FC-től érkezett.

 

 

“Budafoki vagyok, ide tartozom, szeretem ezt a helyet és nagyon örülök, hogy itt lehetek. Egy pillanatig sem volt kérdés, hogy ide akarok jönni” - mondta harmadik nyári igazolásunk, Szabó Máté, miután aláírta szerződését klubunkkal. “Rendkívül pozitív volt a fogadtatásom, ami jól esett. A szakmai stáb és a vezetőség tagjai is végig odafigyeltek rám, érdeklődtek irántam, ami nem sok csapatnál tapasztalható.”

20 éves szélsőnk nem ismeretlen közegbe csöppent. 2006 és 2010 között a Budatéténynél ismerkedett a futball alapjaival és ezer szállal kötődik a városrészhez. A sors később a Ferencváros érintésével a Puskás Akadémiához sodorta, közel kilenc évig ott nevelkedett. A felcsútiaknál bemutatkozott az NB III-ban, idén tavasszal pedig kölcsönben Csákváron szerepelt. A másodosztályban tizenegy mérkőzésen lépett pályára.

“Jó, hogy az elmúlt félszezonban belekóstolhattam abba, hogy milyen egy NB II-es találkozó, bár valójában nagyobb különbségre számítottam a harmadosztályhoz képest” - fogalmazott Szabó Máté, aki úgy érzi, jól teljesített az elmúlt napok budafoki edzésein, amivel meggyőzte szakmai stábunkat.

“Ráadásul a Taksony elleni edzőmérkőzésen gólpasszt adtam, csak azt sajnálom, hogy a Pohronie ellen kimaradtak a helyzeteim. De majd a tétmeccseken igyekszem rendre értékesíteni őket. Az új szezonban gólokkal szeretném segíteni a csapatot. Az önbizalmam szempontjából is fontos lenne, hogy minél többször eredményes legyek, a hosszabb távú célom pedig az, hogy bekerüljek a válogatottba” - mondta fiatal játékosunk, aki az U18-as korosztályban már viselte a címeres mezt, sőt, Kínában rangos tornát is nyert a nemzeti együttessel.

Szabó Máté szerint a klubunk vezetői által megfogalmazott célok reálisak az augusztusban kezdődő idényre.

“Úgy látom, hogy az első hat közé odaérhetünk és a követekező szezon sikersztori is lehet. Ehhez igyekszem hozzátenni a magam részét. Gyors és robbanékony vagyok, alacsonyan van a súlypontom, illetve jól mennek az egy az egy elleni párharcok. Erényemnek tartom a harcosságomat is, a védőmunkában viszont még jelentősen fejlődnöm kell, mert szélsőként a védekezésben is fontos szerepem van. Készen állok a kihívásra, hogy ebben is javuljak” - fogalmazott új szerzeményünk.

 

Szponzoraink