Previous Next

Szabó Máté büntetője döntött a Queens Park Rangers ellen

Háromból három: csapatunk a Taksony SE és az FK Pohronie után a nagymúltú angol klub U23-as együttesét is legyőzte, 1-0-ra.

 

 

Szabó Máté (képünkön) egy az egyben a védőre vezette a labdát, jó ütemben megtolta azt, az ellenfél játékosa pedig kihúzta szélsőnk lábát a tizenhatoson belül. A jogosan megítélt büntetőhöz a sértett állt oda és higgadtan váltotta gólra a lehetőséget. (1-0) Ez a 42. percben történt jelenetsor döntötte el csapatunk harmadik nyári felkészülési mérkőzését Telkiben, ahol a mieink az 1886-ban alapított patinás angol klub, a Queens Park Rangers U23-as együttese ellen léptek pályára.

A jellegzetes brit stílust képviselő, párharcokat kereső riválissal szemben a találkozó első félidejében egyértelműen a mi akaratunk érvényesült. Csapatunk fölényben futballozott, a tizenegyes mellett is voltak lehetősége a gólszerzésre, kapusunknak, Póser Dánielnek viszont kevés dolga akadt. 

A játék képe a szünet utáni első percekben sem változott. A második játékrész két nagy budafoki helyzettel kezdődött, ám az előnyt nem sikerült növelnünk. A folytatásban pedig egy kevésbé jó periódus következett. Ebben az időszakban a QPR többet birtokolta a labdát és gyors támadásokkal próbált veszélyeztetni. A kapunkat ekkor már 17 éves tehetségünk, Olasz Bálint védte, méghozzá szó szerint. Kétszer is szép mozdulattal mentette meg a mieinket a kapott góltól. 

A győzelmünk ezután már nem forgott veszélyben. Csapatunk a mérkőzés nagy részében jól teljesített és megérdemelten nyerte meg harmadik felkészülési találkozóját is. A fiúk holnap elbúcsúznak a telki edzőközponttól és hétfőn Szlovéniába utaznak, ahol július 25-ig folytatják a munkát. 

 

Felkészülési mérkőzés
Telki
Budafoki MTE-Queens Park Rangers U23 1-0 (1-0)
Gólszerző: Szabó M. (42' - büntetőből)

BMTE, 1. félidő: Póser - Opavszky, Vaszicsku, Króner, Margitics - Vass M., Micsinai - Vankó, Soltész I., Szabó M. - Horváth R.
BMTE, 2. félidő: Olasz B. - Horváth Cs., Khiesz, Romić, Kirják - Filkor, Oláh B. - Horváth T., Harsányi, Kovács D. - Ihrig-Farkas

Vezetőedző: Csizmadia Csaba

 

Szponzoraink