Previous Next

Sokba kerül az első gól

Az NB I-es bemutatkozásán gólt szerző Kovács Dávid állja a szavát és meghívja a csapatot.

 

 

Visszanézted már a Kisvárda ellen lőtt gólod felvételét?

Persze, mégiscsak ez volt az első NB I-es találatom, az első élvonalbeli mérkőzésemen. Örülök, hogy góllal tudtam segíteni a csapatot. Annak pedig még jobban, hogy győzelemmel kezdtük a szezont, ez nagyon sokat jelent.

Oláh Bálint remek labdaszerzése és passza után villámgyorsan kellett reagálnod.

Ezen a szinten már nincs sok idő gondolkodni. Az átvétel előtt fel kellett néznem, hogy lássam, hol és hogyan lőhetem el a labdát. Az NB I-ben jobban zárnak vissza az ellenfelek, kevesebb a hely és a lehetőség, ezért gyorsan kell jó megoldást választani. Szerencsére sikerült.

Úgy tudom, hogy az első élvonalbeli gól után…

Igen, drága mulatság ez most nekem… Ígéretet tettem, hogy amikor először gólt szerzek az NB I-ben, meghívom a csapatot.

Valdd be, megérte.

Ez egyértelmű. Óriási boldogság volt látni, ahogy kétezer szurkoló ünnepel. Utoljára három évvel ezelőtt, a Ferencváros elleni Magyar Kupa-elődöntőn voltak ennyien a lelátón. Akkor annak ellenére telt meg a BMTE Stadion, hogy a párharc első mérkőzése után eldőlt, nem mi jutunk a döntőbe.

 

 

Megszámoltad, hogy hány gratuláló üzenetet kaptál a hétfői meccs után?

Nem számoltam meg, de valóban rengetegen üzentek. Családtagok, barátok és szurkolók gratuláltak a csapat győzelméhez, én pedig igyekeztem mindenkinek válaszolni. Sokan írták, hogy jó benyomást keltettünk, nagyon stabilak voltunk.

A szervezettség volt a kulcs?

A siker több össztevőből áll, amelynek része volt a szervezettség, a koncentráció és Póser Dániel teljesítménye. Kapusunknak háromszor nagyot kellett védenie, de összességében nem éreztem azt, hogy bajba kerülhetünk. Tudtuk, hogy ha azt csináljuk, amit megbeszéltünk, megnyerhetjük a mérkőzést. A cserék jól szálltak be és ahogy korábban, úgy most is képesek voltunk a lefújásig fókuszálni.

Pedig a körülmények finoman szólva sem voltak ideálisak. Játszottál korábban ekkora vihar közepette?

Valóban, nagyon csúszós volt a talaj, a labda pedig a végén már megállt minden pocsolyánál. Emlékszem, az NB III-ban volt egy hasonló mérkőzés, de ennél van még rosszabb. Nyíregyházán egyszer hó és latyak borította a pályát, igaz, akkor csak a kispadról követtem az eseményeket.

Hó aligha vár ránk Újpesten, de mi az, ami igen?

Biztosan más lesz idegenben pályára lépni. Az újpesti szurkolók részéről lesz egyfajta nyomás, de a pályán ezzel nem foglalkozunk. Ugyanazt kell csinálnunk, mint eddig és akkor jó eredményt érhetünk el vasárnap.

 

Szponzoraink