Previous Next

Rengeteg erőt adtak a szurkolóink - Csizmadia Csaba

Vezetőedzőnket az MTK Budapest elleni mérkőzés tanulságairól, Micsinai Miklós bombagóljáról és a drukkereink által teremtett szenzációs hangulatról is kérdeztük.

 

 

BudafokiMTE.hu: A vereség tényénél talán bosszantóbb annak módja. A vezetőedző tud már most, a lefújás után néhány perccel a pozitívumokra kocentrálni?

Csizmadia Csaba: Igen, mert jól játszott a csapat, voltak lehetőségeink és egyáltalán nem voltunk alárendelt szerepben egy olyan erős rivális otthonában, mint az MTK Budapest. Sajnos azt is bizonyította ez a mérkőzés, hogy könnyen meg tudjuk verni saját magunkat, ha egyéni hibákat követünk el. A hazaiak súlyosan megbüntettek minket a pillanatnyi megingásokért, ezért szerezték meg ők a három pontot. Egy rangadóban benne van, hogy veszítesz, de úgy érzem, több volt számunkra ebben a meccsben.

Úgy tűnt, hogy az MTK semmiféle meglepetést nem okozott számunkra. Amit játszott, arra fel voltunk készülve. Egyetértesz?

Tudtuk, mire számíthatunk és hellyel-közzel sikerült is megoldanunk a feladatot. Ami bánt, ismétlem, hogy egyéni hibákból kaptunk gólokat, ezek a rövidzárlatok pedig kicsinálják a csapatot. Még nem vagyunk annyira erősek, hogy 1-2 után visszajöjjünk egy ilyen mérkőzésbe, de a játékosok küzdöttek, hajtottak az utolsó pillanatig és a végén kiegyenlíthettünk volna. Egy tanulási folyamatban vagyunk, ennek a találkozónak is levonjuk a tanulságait, felhasználjuk a tapasztalatait.

Mit gondolsz, aki az M4 Sport élő közvetítésén keresztül most látta először a Budafokot, annak milyen képe alakult ki a csapatról?

Nagyon bízom benne, hogy pozitív. Egy élvezhető, jó iramú mérkőzést játszottunk és remélem, hogy mindez a televízión keresztül is átjött. Izgalmas kilencven perc volt. Szerintem aki látott most minket, a jövőben is figyelni fogja a csapatot és követni fogja a szereplésünket.

Főleg Micsinai Miklós bombagólja után...

Gyönyörű gól volt, talán mondhatom, hogy a Merkantil Bank Liga mostani kiírásának egyik legszebb találata.

Középpályásunk mégis szomorúan ballagott le a pályáról, mert Lencse László gólja előtt rossz helyre passzolt. Kell neki segíteni abban, hogy túljusson egy ilyen "hullámvasutazós" helyzeten?

Kell, mert ő is egy olyan játékos, akire mindig lehet számítani. Amikor lehetőséget kap, teljes erőbedobással teszi a dolgát, ahogy az edzéseken is. Sajnálom a hibája miatt, de mindent elmond róla, hogy az elpasszolt labdája után nem lógatta a fejét, ment tovább, akart javítani, dacból is csúszott-mászott és mindent megtett, hogy a csapat segítségére legyen. A hiba benne van a futballban, egy fiatal labdarúgóról beszélünk, nincs még akkora rutinja, ilyen szituáció sajnos előfordul.

Vasárnap este nem csak a csapat, hanem szurkolótáborunk is megmutatta magát a szélesebb nyilvánosság előtt. Mit jelent számodra az ő támogatásuk?

Hatalmas köszönettel tartozunk a szurkolóinknak, akik ilyen nagy létszámban elkísértek minket a Hidegkuti Nándor Stadionba. Nagyszerű volt az általuk teremtett hangulatban futballozni és irányítani a csapatot. Rengeteg erőt adott, hogy éreztük, mögöttünk állnak és támogatnak minket. Ezúttal nem tudtuk őket győzelemmel megörvendeztetni, de megígérhetem, hogy a szezon során megháláljuk nekik azt, hogy kitartanak mellettünk. Szeretném, ha vasárnap, a Vác ellen is sokan kijönnének a BMTE Stadionba és hasonló hangulatot teremtenének, mert ez megsokszorozza az erőnket.

 

Micsinai Miklós gólja az MTK Budapest ellen 

 

Szponzoraink