Previous Next

Régen várt siker a Budaörs ellen

Csapatunk Skribek Alen góljával 1-0-ra győzött a Merkantil Bank Liga 22. fordulójában, Tatabányán.

 

 

1-2, 2-4, 1-2, 2-4, 2-3. Ezek voltak a Budaörs elleni mérkőzések eredményei a 2017-es feljutásunk óta eltelt években. Öt vereség után azonban vasárnap délután megtört a jég, Tatabányán legyőztük a "mumust" és újabb lépést tettünk a célunk felé.

A nyerőembernek vagy legalábbis a fontos, mindent eldöntő gól szerzőjének Skribek Alen bizonyult, aki a Csákvár után a budaörsiek kapuját is bevette. Szélsőnk elé némi szerencsével került a labda, amit Skribek 12 méterről laposan lőtt a hálóba az 57. percben (0-1) 

Néhány perccel korábban Kovács Dávid is megszerezhette volna a vezetést a mieinknek, de 20 méterről elvégzett szabadrúgása után a labda a keresztlécen csattant, talán Kovács Péter kapus ujjheggyel még hozzá is ért.

Az utolsó félórában már egyértelműen a mieink akarata érvényesült, okosan, taktikusan őriztük előnyünket, amelyet kis szerencsével akár növelhettünk is volna. A budafoki színekben első bajnoki mérkőzésén pályára lépő Mervó Bence például becserélése után néhány másodperccel, első labdaérintéséből gólt szerezhetett volna, de kissé hosszan tolta el a labdát a kifutó kapus mellett.

Az első félidőben a Budaörsnek is voltak lehetőségei, ebben az időszakban kiegyenlített játék zajlott a pályán és néhányszor Póser Dánielnek is közbe kellett avatkoznia. Kapusunk főleg az első tíz percben volt komolyabban foglalkoztatva, amikor előbb Stieber András lövését ütötte ki, majd védőinkkel összhangban megakadályozta, hogy az egy az egyben kilépő Szabó Bálint gólt szerezzen. 

A meccs krónikájához tartozik, hogy a 20. percben Filkor Attilát le kellett cserélni, mert aláfordult a bokája. 

 

Merkantil Bank Liga, 23. forduló
Budaörs-Budafoki MTE 0-1 (0-0)
Gólszerző: Skribek ('57)

Budaörs: Kovács P. - Marques-Airosa (Molnár T. '70), Fényes, Gyurácz, Medgyes Sz. - Molnár Cs., Zsidai, Bakos Sz. (Pethő '57), Stieber A. – Zsóri, Szabó B.
Szakmai igazgató: Bognár György

BMTE: Póser - Margitics, Vaszicsku, Romić, Gohér - Filkor (Soltész I. '20), Oláh B. - Skribek, Zsolnai R., Szabó M. (Ihrig-Farkas '75) - Kovács D. (Mervó '88)
Vezetőedző: Csizmadia Csaba

Szponzoraink