Previous Next

Reálisnak érzem, hogy megverjük az éllovast - Kulcsár Kornél

A Tiszakécske ellen győztes gólt szerző középpályásunk a forgandó szerencséről, az öltözői hangulatról és korábbi klubja, a ZTE elleni vasárnapi mérkőzésről is beszélt.

 

 

BudafokiMTE.hu: Kis gól is gól - szokták mondani. Hogy emlékszel vissza a szerdai, Duna Aszfalt TVSE elleni találatodra?

Kulcsár Kornél: Megmondom őszintén, nem kapura akartam rúgni a labdát, hanem beadásnak szántam. Aztán úgy pattant meg a védőn, hogy gól lett belőle. Ha azt nézem, hogy az elmúlt hetekben hányszor találtuk el a kapufát, akkor most már ennyit igazán visszakaphattunk a sorstól. Amikor átcsúszott a labda a kapus kezei között, én sem akartam elhinni, hogy ez gól, de egy ilyen találat is éppen annyi ért, mintha a félpályáról bombáztam volna a léc alá.

A szerencséért pedig meg is dolgoztunk, hiszen sokkal többet tettünk a győzelemért, mint ellenfelünk.

Igen, én is így láttam. Ilyen csapattal, mint ez a Tiszakécske, nem is nagyon találkoztam még... Ha tehette volna, harminc emberrel állt volna a saját kapuja előtt. Az volt az érzésem, hogy nem is akarnak támadni. Úgyhogy megérdemeltük a győzelmet.

Ami biztosan jót tett a lelkeknek és az öltöző hangulatnak az elmúlt hetek után...

Ez egyértelmű. Ha nem úgy sikerülnek a mérkőzések, mindenki egy kicsit feszültebb. A hangulat nem volt annyira felszabadult, mint amilyen szokott lenni. Amikor nyertünk a Győr és a Békéscsaba ellen, nem volt semmi okunk a görcsösségre, de három vereség után, úgy, hogy még a bennmaradásunk sem volt száz százalékig biztos, más volt a helyzet. Erre a sikerre most nagy szükségünk volt.

Ezek után hogyan kell megközelíteni a már biztos feljutó ZTE elleni vasárnapi találkozót?

Úgy, hogy elhisszük, képesek vagyunk ponttal, pontokkal távozni Zalaegerszegről. Abszolút reálisnak érzem, hogy megverjük az éllovast. Nekünk könnyebb az olyan csapatok ellen játszani, melyek futballozni akarnak. A ZTE nem olyan együttes, amely öli a játékot, ráadásul teher nélkül játszhat, mert a következő szezont már az NB I-ben kezdi. Szóval szerintem jó meccset fogunk játszani a zalaiakkal.

Számodra nem ismeretlen a ZTE, hiszen januárban Zalaegerszegről érkeztél hozzánk. Van benned extra motiváció vagy bizonyítási vágy?

Két időszakban is szerepeltem a ZTE-nél, ősszel és 2013-ban. Nyilván más érzés egy olyan klub ellen pályára lépni, ahol korábban játszottam. Főleg úgy, hogy azt éreztem, a szurkolók szerettek Zalaegerszegen. Hogy miért nem kaptam ott több játéklehetőséget? Erről nem szeretnék beszélni, megtanultam már, hogy jobb ha csendben maradok. Ahogy egyik mérkőzésre, úgy erre sem görcsölök rá.

 

Szponzoraink