Previous Next

Puskás-díjas támadó a keretben

A 2019-es év legszebb gólját szerző Zsóri Dániel kölcsönben érkezik klubunkhoz.

 

 

A Budafoki MTE egy évre kölcsönvette a MOL Fehérvár FC 19 éves támadóját, Zsóri Dánielt.

"Zsóri Dániel érkezésével tovább erősítjük a konkurenciaharcot a támadósorban" - mondta Oláh Lóránt sportigazgató. "Fiatal kora ellenére Dani már bizonyított néhány NB I-es mérkőzésen, bízunk benne, hogy Budafokon tovább fejlődik majd."

Zsóri Dániel 2000. október 14-én született Nagyváradon. 2011-től a Békéscsaba utánpótlás együtteseiben nevelkedett, majd 2016-ban a DVSC-hez igazolt és a Debrecen folytatta a gólgyártást. Nem sokkal a tizennyolcadik születésnapja után, a Teskánd elleni Magyar Kupa-mérkőzésen mutatkozott be az első csapatban, NB I-es debütálása pedig különösen emlékezetes lett.

2019. február 16-án csereként lépett pályára a Ferencváros elleni találkozón, majd a 93. percben látványos gólt ollózott, amellyel a DVSC 2-1-re nyert a Nagyerdei Stadionban. A különleges találatot a FIFA szavazásán az év legszebb góljának választották, így Zsóri Dániel a Puskás-díj első magyar győztese lett. A voksoláson Lionel Messit és Juan Fernando Quinterót is megelőzte.

Zsóri Dániel a DVSC első csapatában tizenöt bajnoki és hét Magyar Kupa-mérkőzésen játszott - mindkét sorozatban egy-egy gólt szerzett -, valamint pályára lépett három Európa Liga-selejtezőn is.

2019 nyarán a MOL Fehérvárhoz igazolt és az előző szezonban - a kooperációs megállapodás értelmében - az NB II-es Budaörs színeiben is futballozott. Az NB I-ben öt, a másodosztályban négy találkozón szerepelt. Idén februárban, a Vác ellen szabadrúgásból lőtt győztes gólt.

 

Zsóri Dániel Puskás-díjas gólja 

Szponzoraink