Previous Next

Pontszerzés Gyirmóton

Csapatunk 1-1-es döntetlent játszott a jó erőkből álló Gyirmót FC Győr otthonában a Merkantil Bank Liga 18. fordulójában.

 

 

Sok múlt Póser Dánielen. Kapusunk fontos, olykor bravúros védésekkel járult hozzá ahhoz, hogy nagyot küzdő csapatunk ponttal távozott az Alcufer Stadionból. Alig több, mint tíz perc elteltével például Nagy Patrik büntetőjét hárította, nem is akárhogyan. Okosan középen maradt, nem ugrott el egyik irányba sem, így sikerült védenie a lövést.

Az első negyedóra végéhez közeledve mi is eljutottunk az első kapura lövésig, Soltész István mintegy 15 méterről vette célba a kaput, Rusák Edvárd vetődve ütötte oldalra a labdát. Az első félidőben a Gyirmót fölénk kerekedett a párharcokban, többet birtokolta a labdát és félóra játék után megint közel járt a vezetés megszerzéséhez, de Heffler Norbert nagy helyzetben magasan kapu fölé lőtt.

A 44. percben aztán előnybe kerültek a hazaiak: egy szabadrúgás után Májer Milán lövése a keresztlécen csattant, a kipattanóból viszont az előre húzódó Széles Imre úgy szerzett gólt, hogy közeli próbálkozása után a labda megpattant egyik csapattársán és a bal alsó sarokba csúszott. (1-0)

A fordulás utáni első percekben megint Póser volt szerepben, aki előbb az ide-oda pattogó, majd Nagy Patrik által ellőtt labdát ütötte, majd Villám Balázs 18 méterről elvégzett szabadrúgása után tenyerelte a játékszert a keresztlécre, ahonnan az szerencsére kifelé pattant.

Csapatunk a kezdeti nehézségeket átvészelve agresszívebben és pontosabban futballozott a második játékrészben és nagy energiákat mozgósított az egyenlítés érdekében. A kellő átütőerő olykor hiányzott, de a mieink rendületlenül mentek előre és próbálták megbontani a gyirmótiak védekezését. Ez végül egy pontrúgás után a 79. percben sikerült: a csereként beállt Kulcsár Kornél szabadrúgásból ívelt a kapu elé, Kovács Dávid pedig átvette a labdát, befordult vele és mintegy hat méterről a bal alsó sarokba gurított. (1-1)

Értékes döntetlennel kezdtük meg a 2019-es naptári év utolsó szakaszát és a Vasas elleni, szerdai mérkőzés előtt megőriztük második helyünket a tabellán.

 

Merkantil Bank Liga, 18. forduló
Gyirmót FC Győr-Budafoki MTE 1-1 (1-0)
Gólszerzők: Széles (’44) ill. Kovács D. (’79)

Gyirmót: Rusák - Villám, Hudák, Széles, Zeke - Nagy P., Vass Á., Vogyicska (Lázár P. ’82) - Heffler N. (Koltai ’84), Szarka (Herjeczki ’84), Májer
Vezetőedző: Csertői Aurél

BMTE: Póser - Margitics, Vaszicsku, Romić, Gohér (Kirják ’62) - Filkor, Oláh B. (Horváth R. ’73) - Vankó (Kulcsár K. ’73), Soltész I., Szabó M. - Kovács D.
Vezetőedző: Csizmadia Csaba

 

Szponzoraink