Previous Next

Pokolból a mennybe 90 perc alatt

Közel hetven percet emberhátrányban futballozva 3-2-re nyertünk a Békéscsaba ellen a Merkantil Bank Liga 26. fordulójában.

 

 

Kevés kilátástalanabb helyzet van a labdarúgásban annál, mint amikor egy csapat korán hátrányba kerül, majd piros lapot kap a védelmének egyik oszlopa és a mérkőzés hátralevő részét tíz emberrel kell végigküzdenie. A mieinkkel éppen ez történt vasárnap délután, hiszen a 10. percben Lukács Raymond révén a Békéscsaba szerzett vezetést (0-1), majd a 24. percben Vaszicsku Gergő Király Patrik megrúgása miatt a kiállítás sorsára jutott. 

Nem ilyen kezdést terveztünk, ám ahogy azt csapatunk már sokszor megtette korábbi nehéz szituációkban, ezúttal is erős és egységes maradt. Nem veszítettük el a hitünket, nem estünk pánikba, nem kezdtünk el kapkodni, hanem az ellenfélre folyamatos nyomást gyakorlva egyre közelebb kerültünk az egyenlítéshez. A 34. percben aztán Gohér Gergő remekül adott középre balról, Kovács Dávid pedig 6 méterről a hálóba fejelt. (1-1) A labda a kapufáról Uram János kapusra, onnan a gólvonalon túlra pattant.

A mieink a szünet után is szervezett, taktikus futballra törekedtek, a játék képe nem utalt arra, hogy a Békéscsaba létszámfölényben van a pályán. A 61. percben pedig már nálunk volt az előny: Kovács Dávid szemfüles volt, kihasználta a vendég védők bizonytalanságát és az öt és feles jobb sarkának közeléből szezonbeli tizenötödik bajnoki gólját szerezte. (2-1) A 77. percben aztán még nagyobb lépést tettünk a bravúros győzelem felé. Ihrig-Farkas Sebestyén lövése a kapufáról Szabó Máté elé pattant, aki 12 méterről a bal sarokba helyezett. (3-1)

A rendes játékidő utolsó percében a Békéscsaba közelebb zárkózott, a szünetben csereként beállt Gréczi János a kipattanó labdát lőtte a kapunkba (3-2), de ez már nem osztott, nem szorzott. 13 forduló óta veretlen csapatunk hatalmas szívvel küzdve értékes sikert aratott - az elsőt a BMTE Stadionban 2020-ban - és újfent bizonyította, hogy miért áll a tabella második, feljutó helyén.

 

Merkantil Bank Liga, 26. forduló
Budafoki MTE-Békéscsaba 1912 Előre 3-2 (1-1)
Gólszerzők: Kovács D. ('34, '61), Szabó M. ('77) ill. Lukács R. ('10), Gréczi ('90)
Kiállítva: Vaszicsku ('24)

BMTE: Póser - Margitics, Vaszicsku, Romić, Gohér - Soltész I., Oláh B. - Szabó M., Zsolnai R. (Veszelinov '91), Ihrig-Farkas (Skribek '83) - Kovács D. (Horváth R. '81.)
Vezetőedző: Csizmadia Csaba

Békéscsaba: Uram - Nagy S., Mészáros M. (Zahorán '78.), Szalai D., Babinyecz  - Király P., Váradi Á. (Gránicz '66), Polényi, Pantovics – Lukács R., Oláh L. (Gréczi M., a szünetben)
Vezetőedző: Schindler Szabolcs

 

Szponzoraink