Previous Next

Példaértékű munkamorál

Interjú kapusedzőnkkel, Nagy Gáborral az UEFA “Goalkeeper A” diploma megszerzéséről, a kapusainkkal való közös munkáról és a Szombathelyi Haladás elleni mérkőzésről.

 

 

BudafokiMTE.hu: Csak a közösségi oldalakon több százan gratuláltak neked az Európai Labdarúgó Szövetség jelenlegi legmagasabb szintű kapusedzői képesítéséhez. Mit érdemes tudni a képzésről, illetve a diplomáról? 

Nagy Gábor: Magyarországon ez volt a második kurzus, jelenleg harminc magyar kapusedzőnek van ilyen szintű végzettsége. Illusztris társaságba kerültem, hiszen - a teljesség igénye nélkül - együtt tanulhattam a szakmát a válogatottsági rekorder Király Gáborral, Csernyánszki Norberttel, Milinte Árpáddal, Illyés Dániellel, Molnár Leventével vagy Sólyom Csabával. Általuk és a kurzusvezető, Andrusch József által jobb edző lettem. Örülök, hogy ilyen kollégákkal együtt végezhettem el a képzést. Az oktatás interaktív volt, minden percét élveztem. Tulajdonképpen egymástól tanultuk a legtöbbet, olykor komoly viták alakultak ki egy-egy szituáció elemzésekor és ez vitt minket előre.

Öt hónapja dolgozol együtt kapusainkkal, Kovács Zoltánnal, Olasz Bálinttal és Póser Dániellel. Mesélj a közös munkáról! Milyen élményeket szereztél?

Csak a legjobbakat tudom róluk elmondani! Korábbról ismertem Zoli és Dani munkásságát, ahogy a fiatal Bálinttal kapcsolatban is “képben” voltam. Példaértékű a munkamorál, maximálisan segítik egymást attól függetlenül, hogy éppen melyikük szerepel a kezdőcsapatban. Számomra az is örömteli, ahogy a két rutinos kapus építi a fiatalt. Dicsérik, támogatják, Bálint pedig sokat tanulhat tőlük.

Ez alighanem a Te munkádat is segíti, ugye?

Igen, nekem ez nagy könnyebbség, ahogyan az is, hogy mindhárman vevők a módszereimre. A konstruktív edzők közé tartozom, igyekszem a pozitívumokból építkezni. Szeretek velük dolgozni, mert nagyszerű sportemberek. Minden kapusedző kollégának ilyen kapusokat kívánok!

Mit gondolsz, a vasárnapi, Szombathelyi Haladás elleni mérkőzésen milyen szerep hárulhat a kapusunkra?

Az egészen biztos, hogy végig koncentráltnak kell maradnia és fel kell készülnie minden lehetséges szituációra. Az NB II-ben minden meccs éles, függetlenül a tabellán elfoglalt helyezésektől. A Haladás nehéz helyzetbe sodródott, múltjához méltatlanul szerepel és minden pontra nagy szüksége van.

Arra számítasz, hogy a szombathelyiek foggal-körömmel küzdenek majd?

Igen, biztosan nem feltartott kezekkel érkeznek a BMTE Stadionba. Kőkemény csata lesz a vasárnapi. Azt gondolom, a Haladás próbál majd stabil maradni és a labdaszerzések után kontrákat vezetni. Ha sikerül kapott gól nélkül lehoznunk a mérkőzést, akkor nagy gond már nem lehet, hiszen szezonbeli összes tétmérkőzésünkön bevettük az ellenfelek kapuját. Remélem, folytatjuk ezt a jó sorozatot.

 

 

Merkantil Bank Liga, 17. forduló
17:00 Budafoki MTE-Szombathelyi Haladás
BMTE Stadion, 2019. november 10., vasárnap

A mérkőzésre 800 forintos áron lehet teljes árú jegyet vásárolni a kezdés előtt a helyszínen, a BMTE Stadion pénztárában. 14 éven aluli diákok, valamint a nyugdíjasok számára a belépés ingyenes.

 

 

Szponzoraink