Previous Next

Óriási csatában győztük le a Haladást

Csapatunk nagyot küzdve, 1-0-ra nyert a szombathelyiek ellen és sorozatban harmadik sikerét aratta a Merkantil Bank Ligában.

 

 

Ha létezik jó kezdés, akkor az éppen ilyen. Alig több, mint egy perc telt el a mérkőzésből, amikor Opavszky Balázs levágódó lövése után a labda Szabó Mátéhoz került, az ő éles szögből leadott lövésébe pedig Horváth Roland tette bele a lábát és máris nálunk volt az előny. (1-0) Pedig támadónk az eredeti tervek szerint a kispadon kezdte volna a találkozót, ha Ihrig-Farkas Sebestyén nem húzódik meg a bemelegítés utolsó fázisában. Horváth készen állt a bevetésre, jól érkezett a kapu elé és mint később kiderült, győztes gólt szerzett.

Kemény, férfias csata volt a Haladás elleni, nem igazán ideális körülmények között. Az esőzések miatt ázott, vizes talajon nem volt könnyű dolguk a játékosoknak. A labda olykor felgyorsult a nedves füvön, máskor kissé furcsán pattant egy-egy tócsásabb területen. A szombathelyiek, akik az előző szezonban még az élvonalban szerepeltek, a korai hátrány ellenére szívósan mentek előre és az első félidőben fölényben voltak. A hórihorgas Novák Csanád kissé erőtlen fejesénél Póser Dániel kellett védenie. 

Fordulást követően már kiegyenlítettebb játék zajlott a pályán, a mieink türelmesen, megfontoltan futballoztak és óriási energiákat fektettek a szervezett védekezésbe. Ennek köszönhetően az egyre inkább fáradó Haladás-játékosok nem tudták megbontani a hátsó alakzatunkat, egy Póser kezébe tartó Gaál Bálint szabadrúgást leszámítva nem jelentettek veszélyt a kapunkra. 

Mi viszont eldönthettük volna a mérkőzést. Például az 56. percben egy szépségdíjas akció után, amikor a Horváth által jobbról visszagurított labdát Szabó lőtte kapura, de Gyurján Márton bravúrral védett. És akkor még nem tettünk említést arról az "apróságról", hogy Horváth Tibor játékvezető Kovács Dávidnak adott sárga lapot egy olyan helyzetet követően, amikor ziccerben kilépő csapatkapitányunkat a kifutó szombathelyi kapus elkaszálta a tizenhatos vonalának közelében. 

Csapatunk nagyot küzdve és nem érdemtelenül szerezte meg a három pontot egy olyan Haladás ellen, amelynek a tabellán elfoglalt pillanatnyi helyezése nem tükrözi a vasi együttes valódi erejét. Ezért is értékes a mostani győzelmünk, amely összességében már a negyedik, a bajnoki találkozókat figyelembe véve pedig a harmadik volt zsinórban.  A mieink a válogatott szünetet a tabella második helyén töltik.

 

Merkantil Bank Liga, 17. forduló
Budafoki MTE-Szombathelyi Haladás 1-0 (1-0)
Gólszerző: Horváth R. ('2)

BMTE: Póser - Opavszky, Króner, Romić, Gohér - Micsinai (Kulcsár '84), Oláh B. - Kovács D., Soltész I., Szabó M. (Vankó '75) - Horváth R. (Margitics '58)
Vezetőedző: Csizmadia Csaba

Haladás: Gyurján – Habovda, Jagodics, Németh Milán, Bosnjak – Kiss B. (Szalay Sz. '78), Holdampf (Szekér '62), Jancsó (Gaál '70) – Tóth-Gábor, Novák, Medgyes
Megbízott vezetőedző: Desits Szilárd

 

Szponzoraink