Previous Next

Opavszky Balázst és Soltész Istvánt is szerződtettük

Az egyaránt 2000-es születésű védő és középpályás aláírta a megállapodást klubunkkal.

 

 

A 19 éves Opavaszky Balázs Vácon kezdett futballozni, majd a Ferencváros érintésével 2011-ben a Sándor Károly Akadémiára került. 2016-ban Siófokra igazolt, később kölcsönjátékosként a Vasas utánpótláscsapatában is szerepelt. A Balaton partiak színeiben 2017 őszén bemutatkozott az NB II-ben, ahol tizenhárom mérkőzésen lépett pályára. A korábbi U17-es és U19-es válogatott Opavszky a legutóbbi szezonban a Paks NB III-as együttesének tagja volt.

“Úgy ítéltük meg, hogy jobbhátvéd poszton ő  az, aki karakterét tekintve leginkább megfelel és beleillik a csapat profiljába” - nyilatkozta Oláh Lóránt sportigazgató Opavszky Balázsról.

Másik új szerzeményünk, Soltész István már a felkészülés kezdete óta a mieinkkel együtt edzett és az elmúlt hetekben meggyőzte szakmai stábunkat arról, hogy érdemes szerződtetni. A 18 éves középpályás az FK Pohronie elleni találkozón csereként beállva gólt szerzett, majd gólpasszt adott. Soltész a Magyar Futball Akadémián nevelkedett, végigjárta a korosztályos csapatokat, 2017 őszén pedig az NB III-ban is bemutatkozott. 2018 februárjában a Kelen SC-hez szerződött, amellyel az előző idényben bajnok lett a BLSZ I. osztályban és megnyerte a Budapest Kupát.

“Univerzális középpályás, aki védekező szerepkörben és irányítóként is bevethető” - jellemezte Oláh Lóránt Soltészt, aki kisebb métertű pályán is rendkívül ügyes. Fiatal játékosunk az elmúlt hónapokban a Ferencváros futsalcsapatában ontotta a gólokat és bemutatkozott a felnőtt válogatottban is. A jövőben viszont már csak a nagypályás karrierjére koncentrál.

Sportigazgatónk kiemelte: két 2000-es születésű, vagyis a fiatalszabálynak megfelelő labdarúgóval erősödtünk, akiket nem csak Magyar Labdarúgó Szövetség iránymutatása miatt választott szakmai stábunk.

“Figyelünk a keret átlagéletkorára, mert a jövő csapatát építjük” - fogalmazott Oláh Lóránt. “Az európai topkluboknál is látható, hogy az utánpótlásból kiöregedő játékosok átmenete a felnőtt futballba egy rendkívül kritikus időszak. Jelenleg nehéz megállapítani, hogy ezek a fiúk mire lesznek képesek 4-5 év múlva, milyen ütemben fejlődnek és hol tartanak majd. Reméljük, hogy képesek lesznek megugrani a szintet és akkor is a csapat erősségei lesznek, ha kikerülnek az úgynevezett védett korból.”

Keretünkhöz kapcsolódó hír, hogy Horváth Csanád távozott Budafokról, a 19 éves hátvéd pályafutásához sok sikert kívánunk.

Szponzoraink