Previous Next

Kell a frissesség

Oláh Bálintékból sokat kivettek az elmúlt hetek, de a befektetett kemény munka megtérül.

 

 

Kedden hazatért szlovéniai edzőtáborából a csapat, ám a munka nem állt meg, Halásztelken folytatódott. Nehéz, megterhelő időszak van játékosaink mögött. A Kranjska Gorában töltött két hetet megelőzően Lipótra "költöztek". Rendkívül kemény edzésmunkát végeztek és július hónapban összesen nyolc felkészülési mérkőzésen léptek pályára.

"Az elmúlt hetekben fizikálisan és mentálisan is elfáradtunk" - mondta Oláh Bálint. "Többnyire napi két edzésünk volt, sorozatban játszottuk a meccseket, szóval komoly terhelést kaptunk. Pontosan azt, ami ahhoz kell, hogy az NB I-ben is megálljuk a helyünket. Marko sérülését leszámítva pozitív az összkép, eredményes és hasznos időszak van mögöttünk."

A felkészülési mérkőzések tapasztalatai azt mutatják, hogy csapatunk játéka is egyre jobban összeáll. Középpályásunk elárulta, hogy a járvány miatti hosszú leállás után kellett idő, amíg felvették a ritmust.

"A felkészülés elején időnként akadozott a gépezet" - fogalmazott Oláh Bálint. "Mi, régiek nem voltunk meccsben, fel kellett frissítenünk a tudásunkat, újra rögzülniük kellett a mozgásoknak. Az újakra pedig tanulási folyamat várt. Mostanra mindenki tisztában van a feladatával és azt a játékot tudjuk majd játszani az élvonalban is, ami eddig jellemzett minket."

Mielőtt a felkészülés célegyenesére fordulnánk, fújni kell egyet. Erre a hétvégén lesz lehetőség. A Kisvárda elleni rajtig hátralevő két hétben ezután a frissítésen lesz a hangsúly. Oláh Bálint szerint a terhelés és az akarat szempontjából sem szabad átesni "a ló túloldalára".

"Kell a frissesség és fontos, hogy a kezdésre meglegyen a dinamikánk" - fogalmazott. "Ahogy közeledik a rajt, egyre inkább érezhető egyfajta tűz az edzéseken. Mindenki még elszántabb, még inkább meg akarja mutatni, hogy a kezdőcsapatban kell vele számolni. Túlpörögni persze nem fogjuk a dolgot, de óriási motivációval készülünk a szezonra."

 

 

Szponzoraink