Previous Next

Oda a hazai veretlenségi sorozatunk, a Kaposvár elvitte a pontokat

Csapatunk szabályos gólját érvénytelenítették a játékvezetők, a mieink pedig 1-0-ás vereséget szenvedtek a Merkantil Bank Liga 33. fordulójában.

 

 

Javításra készültünk a Budaörs ellen vereséget követően, Csizmadia Csaba vezetőedző pedig három helyen is változtatott az akkori kezdőtizenegyhez képest, amelybe ezúttal Margitics Andor, Veszelinov Vladimir és Micsinai Miklós is bekerült. Lelkes szurkolók, ragyogó napsütés, remek minőségű pálya, vagyis minden adott volt ahhoz, hogy húsvét vasárnapján pontot, pontokat szerezzünk és folytatódjon november óta tartó hazai veretlenségi sorozatunk.

Csakhogy az első félidő budafoki játéka az idegességről és pontatlanságról szólt. Játékosaink sokszor választottak rossz megoldást és több, kapkodásból fakadó hibát jegyezhettünk fel, különösen az első húsz percben. Lehetőségeink így is akadtak ebben az időszakban a kaposvári tizenhatoson belül és annak előterében, ám Kulcsár Kornél fejese és Micsinai lövése is erőtlen volt. Nem úgy Szakály Attila próbálkozása a másik oldalon, Kovács Zoltán szerencsére oldalra tudta ütni a labdát. A 21. percben változtatnunk kellett védelmünk összetételén, a meghúzódó Vaszicsku Gergő helyére Khiesz Kornél állt be, de hiába telt az idő, nem sikerült tökéletesen rendeznünk a sorainkat. Olyannyira nem, hogy a 34. percben a Kaposvár megszerezte a vezetést: a bedobásból induló vendég akció végén Rajczi Péter lőtt a hálóba középről, mintegy nyolc méterről, Nagy Richárd előkészítése után. (0-1)

Fordulás után aztán már sokkal szervezettebben és fegyelmezetten futballozott csapatunk, amely a 51. percben ki is egyenlített volna, ha a játékvezető - az asszisztens téves jelzésére - nem érvénytelenít egy szabályos gólt. Történt, hogy Kulcsár bal oldali szabadrúgását követően Kovács Dávid megcsúsztatta a labdát, amelyet a kaposvári védők között kibújó Króner Martin a kapuba továbbított. A partjelző 10-15 másodperc gondolkodás után felemlte a zászlót, azonban sem Kovács, sem az érkező Króner nem volt lesen. A mieink a mérkőzés végkimenetelét döntően befolyásoló bírói hiba után is mentek előre becsülettel, de a 74. percig nem tudtak komolyabban veszélyeztetni. Ekkor viszont Kulcsár ismét bizonyította kiemelkedő képességeit és egy csel után középről, 16 méterről lőtt, balszerencsénkre a labda kifele pattant a kapufáról. 

A Kaposvár a második félidőben először a 75. percben jutott el említésre méltó lehetőségig, Borbély Ákos éles szögből leadott lövésénél Kovács Zoltán lábbal hárított. Az utolsó tíz percben nagy nyomás nehezedett a vendégek védelmére, Pölöskei Péter beállásával még több labda érkezett magasan a tizenhatoson belülre, ám Margitics Andorék hiába mozgósították minden energiájukat a végjátékban, nem tudtak gólt szerezni. A rendes játékidő utolsó percében Beliczky Gergő megduplázhatta volna Waltner Róbert együttesének előnyét, de a helyzet kimaradt, így a Rákóczi 1-0-ás győzelmével vitte el mindhárom pontot a Promontor utcából. Csapatunk hét veretlenül megvívott hazai találkozó után kikapott a BMTE Stadionban és visszacsúszott a tizenötödik helyre a tabellán.

 

Merkantil Bank Liga, 33. forduló
Budafoki MTE-Kaposvári Rákóczi FC 0-1 (0-1)
BMTE Stadion, vezette: Nagy Norbert (Szilágyi, Kulman)

Gólszerző: Rajczi ('34)

BMTE: Kovács Z. - Margitics, Vaszicsku (Khiesz, '21), Króner, Kirják - Veszelinov (Kercsó, '63), Oláh B. - Kovács D., Micsinai (Pölöskei P. '81), Vankó - Kulcsár K.
Vezetőedző: Csizmadia Csaba

Kaposvár: Bonnyai - Vachtler, Ur, Fodor M., Hadaró - Nagy K., Szakály A.  (Godzsajev-Telmán '79)- Nagy R. (Nagy J. '76), Beliczky, Bíró (Borbély, '37) - Rajczi
Vezetőedző: Waltner Róbert

 

 

Szponzoraink