Previous Next

Nincs letargia, látom a tüzet a szemekben - Kovács Dávid

Csapatkapitányunk azt mondta, az öltözőben mindenki csak arra gondol, hogy együttesünk a Tiszakécske ellen javítson a vasárnapi vereség után.

 

 

Várt vereség nem létezik, ám az FC Ajka elleni 1-3 azért is volt különösen fájó pofon, mert az eredmény nem tükrözi a két csapat közti tudásbeli különbséget. Vagyis a pályán nem sikerült bebizonyítanunk, hogy mi vagyunk a jobbak. Csapatkapitányunk szerint azonban, ahogy a sorozatban aratott győzelmeink után sem volt túlzott hurráoptimizmus, úgy most sem kell kongatni a vészharangokat.

"Nem tapasztaltam letargiát és világvége hangulatot az elmúlt napokban az öltözőben. Látom a tüzet a szemekben" - fogalmazott Kovács Dávid. "Hétfő reggel óta kizárólag arra gondol mindenki, hogy szerdán, Tiszakécskén javítsunk és örömet szerezzünk a szurkolóinknak. Szükségünk van a három pontra a Duna Aszfalt TLC ellen ahhoz, hogy a tabella elején maradjunk."

28 éves támadó középpályásunk úgy érzi, nem szükséges "reset gombot nyomni", mert csapatunk nem futballozott rosszabbul vasárnap, mint az előző mérkőzéseken. A különbséget az jelentette, hogy ezúttal nem úgy sikerültek a dolgok, ahogy szerettük volna.

"Ha mi rúgjúk az első gólt, könnyebb dolgunk lett volna a folytatásban, mert így az ajkaiak teljesen visszahúzódtak a kapujuk elé és hat-hét emberrel védekeztek" - mondta Kovács Dávid. "Talán azt rontottuk el, hogy kicsit nyugodtabbak voltunk, mint a korábbi találkozókon, de ez a figyelmeztetés még időben jött és komolyan vesszük, odafigyelünk rá."

Az öltöző pedig továbbra is egységes, amiben csapatkapitányként Kovács Dávidnak fontos szerepe van. 

"Én is ember vagyok és előfordul, hogy indulatosan szólok oda valamelyik csapattársamnak. De ebből nincs feszültség, megbeszéljük a dolgot és dolgozunk tovább. Azt mondtam a többieknek vasárnap, hogy ez is csak egy mérkőzés volt a harminchat bajnokiból. Tovább kell lépnünk, mert szerdán már jön is a javítási lehetőség, amivel élnünk kell.  Később visszatérünk majd az Ajka elleni vereség okaira és kielemezzük a hibákat, de most csakis előre tekintünk, nincs időnk azon búslakodni, ami már megtörtént. Folyamatosan tűzben kell lennünk és mi ebben a szellemben készültünk fel a tiszakécskei meccsre" - mondta játékosunk.

 

Merkantil Bank Liga, 9. forduló
16:00 Duna Aszfalt TLC-Budafoki MTE
Tiszakécske, Városi Sportcentrum, 2019. szeptember 18., szerda

 

 

Szponzoraink