Previous Next

Nem jött a harmadik gól, kikaptunk a Budaörstől

Csapatunk kétszer egyenlített, ám végül 3-2-es vereséget szenvedett a Merkantil Bank Liga 4. fordulójában.

 

 

"Kell a harmadik" - skandálták szurkolóink nagyjából tíz perccel a lefújás előtt, a harmadik gólunk azonban nem született meg. Márpedig vasárnap este, a Budaörs ellen szükség lett volna rá a pontszerzéshez.

Kényszerű okokból változtatott az első három forduló kezdőcsapatán Csizmadia Csaba, aki a kisebb sérüléssel bajlódó Kulcsár Kornél helyett Soltész Istvánt állította csatasorba. Nem ezen a cserén múlt, hogy csapatunk gyengén futballozott az első negyedórában. Kovács Zoltánnak alig egy perc elteltével már védenie kellett, a 13. percben pedig hátrányba kerültünk: Molnár Csaba lövésébe Kovács reflexmozdulattal még belekapott, de a kipattanót Tóth Keve védőink gyűrűjében a hálóba fejelte. (0-1)

Tíz percen belül jött a válasz: Kovács Dávid szabadrúgásból ívelt a budaörsi kapu elé, Horváth Roland pedig magasra ugrott és gólt fejelt. (1-1) Nem játszottunk jól, de a szünetig inkább nekünk voltak helyzeteink. Csapatkapitányunk az előkészítés után maga is kapura lőtt, de lapos próbálkozását védte Varasdi Dániel, aki nem sokkal később már csak nézte, ahogy Romić Danijel csúsztatása után kevéssel a léc mellé száll a labda. Az első félidő utolsó perceiben viszont jött a hidegzuhany: Szabó Bálint egy az egyben vezethette a labdát Kirják Henrikre, aki hiába szorította kifelé ellenfelét, a budaörsi támadó nagy erővel a léc alá bombázott. (1-2)

Nem ilyen előzmények után szeretett volna pályára lépni csapatunk masszőre, Tóth Kálmán, akit 75. születésnapja alkalmából köszöntöttek klubunk vezetői, majd ő végezte el a második játékrész kezdőrúgását. Az olimpiai ezüstérmes korábbi klasszis labdaérintése mindenesetre szerencsét hozott, az 52. percben Kovács Dávid végezhetett el büntetőt, miután Varasdi kapus letarolta Horváthot a tizenhatoson belül. Kovács a tőle megszokott higgadtsággal értékesítette a tizenegyest, a bal alsó sarokba lőtt. (2-2)

Vagyis másodszor is visszajöttünk a mérkőzésbe, de az egyenlítés jelentette mentális előnyt nem tudtuk kihasználni. Sok hibával, fásultan futballoztak a mieink, a szintén fáradó Budaörs pedig a 73. percben harmadszor is büntetett: Stieber András jobbról középre adott, Kulcsár Tamás pedig futtából a hálóba lőtt. (2-3) Az utolsó húsz percben hiába mentünk előre, Ihrig-Farkas Sebestyén gyengécske lövésén kívül nem tudtunk helyzetbe kerülni. A vendégek elvitték a pontokat a BMTE Stadionból.

A mérkőzés "percről percre" szöveges közvetítését IDE KATTINTVA olvashatja el. 

 

Merkantil Bank Liga, 4. forduló
Budafoki MTE-Budaörs SC 2-3 (1-2)
vezette: Zierkelbach Péter (Kis Z., Kiss B.)
Gólszerző: Horváth R. ('21), Kovács D. ('52 - büntetőből) ill. Tóth K. ('13), Szabó B. ('45), Kulcsár T. ('73)

BMTE: Kovács Z. - Opavszky, Romic, Króner, Kirják (Margitics '53) - Filkor, Oláh B. - Kovács D., Soltész I. (Farkas B. '83), Szabó M. (Ihrig-Farkas '66) - Horváth R.
Vezetőedző: Csizmadia Csaba

Budaörs: Varasdi - Tóth K., Kékesi, Forgács, Medgyes - Fényes, Molnár Cs. (Pethő '66), - Kulcsár T., Bakos (Stieber A. '57), Szabó B. - Molnár T. (Ódé '79)
Szakmai igazgató: Bognár György

 

Szponzoraink