Previous Next

Nekünk kell dominálnunk - Króner Martin

A vasárnapi ellenfélnél, a Vácnál nevelkedett védőnk szerint szurkolóink támogatása mellett újra három pontot szerezhetünk.

 

 

Klubunk technikai vezetője, Varga Péter számára biztosan különleges lesz a vasárnapi, Vác FC elleni kilencben perc, hiszen nyáron a mostani riválistól érkezett Budafokra. De nem csak a szakmai stábban, hanem a játékoskeretben is vannak olyanok, aki valamilyen szinten kötődnek a piros-kékekhez. Az egyikük Króner Martin.

"Nem teszek különbséget a mérkőzésre történő felkészülésben és ráhangolódásban azért, mert a Vác lesz az ellenfél. Persze nem felejtem el, hogy honnan indultam, a váciaknál nevelkedtem és most ellenük szeretném bizonytani, hogy jó alapokat kaptam" - mondta mosolyogva 26 éves belső védőnk, aki a Pest megyei klubnál mutatkozott be az NB II-ben, sőt, debreceni és zalaegerszegi időszaka után 2017 őszén újabb félszezont töltött a Dunakanyarban. 

"Jól ismerem az edzőket és a játékosok között is vannak olyanok, akikkel annak idején együtt futballoztunk. Ami a Vác mostani szereplését illeti, úgy érzem, csalóka a tabella, mert eddig mindegyik csapat megszenvedett ellenük és ránk is nehéz feladat vár. Nyomás alá kell helyeznünk őket és nem szabad hagynunk, hogy esetleg azt higgyék, lehet keresnivalójuk a BMTE Stadionban" - fogalmazott Króner Martin, aki a legutóbbi két fordulóban, a Nyíregyháza (2-0) és az MTK Budapest (1-2) ellen kezdőként kapott lehetőséget.

"A vasárnapi más mérkőzés lesz, mint az MTK elleni volt, de a héten nem elsősorban a Vácra készültünk, hanem a saját játékunkat próbáljuk fejleszteni" - fogalmazott védőnk. "Itthon fogunk játszani, nekünk kell dominálnunk, mert a szurkolóink támogatásával három pontot akarunk szerezni. Ha egységesek leszünk a pályán és a lelátón is, akkor együtt el fogjuk érni a célunkat."

Csapatunkból nem csak Króner Martinnak, hanem Opavszky Balázsnak is van váci kötődése. 19 éves jobbhátvédünk szintén szerepelt a Vác utánpótlásában, mielőtt a Ferencvároshoz került. Szerinte a mieink védőmunkája a nyári változások után egyre inkább összeáll, a problémát pedig inkább a "ki nem kényszerített", egyéni hibák jelentik.

"A figyelmetlenségeket és fegyelmezetlenségek leszámítva stabilak vagyunk hátul és minden mérkőzés új esély arra, hogy fejlődjünk ebből a szempontból is" - mondta Opavszky Balázs. "Sokszor a kötelező győzelmek a legnehezebbek, főleg ebben a mezőnyben. Arra számítunk, hogy egy szűken védekező csapattal találjuk szemben magunkat, amely ellen nem lesz könnyű futballozni. Meg kell találnunk a gyenge pontokat és élnünk kell a kínálkozó lehetőségekkel, ez lehet a siker kulcsa. A szurkolótáborunk támogatása óriási erőt adott múlt héten a Hidegkuti Nándor Stadionban, nagyon szeretnénk, ha vasárnap is sokan lennének a lelátón, mert ez rengeteg számít nekünk."

 

Merkantil Bank Liga, 14. forduló
17:00 Budafoki MTE-Vác FC
BMTE Stadion, 2019. október 27., vasárnap

A mérkőzésre 800 forintos áron lehet teljes árú jegyet vásárolni a kezdés előtt a helyszínen, a BMTE Stadion pénztárában. 14 éven aluli diákok, valamint a nyugdíjasok számára a belépés ingyenes.

 

Szponzoraink