Previous Next

Négy gólt kaptunk a bajnokcsapat otthonában

4-1-es vereséget szenvedtünk a listavezető és már biztos aranyérmes ZTE vendégeként a Merkantil Bank Liga 36. fordulójában.

 


Fotó: Katona Tibor (Zalai Hírlap)

 

 

Nyolc napon belül harmadszor lépett pályára csapatunk, amelyre nem várt könnyű feladat a listavezető ZTE otthonában. Különösen úgy, hogy a zalaegerszegiek bajnokavatásra készültek, amihez mindenképpen pontot kellett szerezniük a mieink ellen. A két együttes dolgát az időjárási körülmények nehezítették, a zalai megyeszékhelyen eső és erős szél fogadta a játékosokat, illetve a lelátón didergő szurkolókat is.

Az első negyedóra végéhez közeledve Oláh Bálint nagy bedobása után alakult ki az első komoly lehetőségünk a mérkőzésen, amikor egy hazai védő fején továbbcsúszott a labda, Zöldesi Illés pedig csak másodjára tudta megfogni azt. A folytatásban viszont a ZTE vezetett veszélyes támadásokat. A 19. percben Hudák Martin került ziccerbe egy kontratámadás végén, de Póser Dániel bravúrosan belekapott a lövésbe és szögletre mentett. Csakhogy a sarokrúgásnál elég volt egy pillanatnyi kihagyás és az éllovas góllal büntetett: Miroslav Grumic néhány méterről lőtt a kapuba. (1-0)

A mieink nem omlottak össze és ahogy a gólig, úgy azt követően is igyekeztek nyomást helyezni a rivális labdás játékosára és minél hamarabb, lehetőleg már a középpályán megszerezni a játékszert. A 26. percben jött is a budafoki egyenlítés: Kovács Dávid szépen készítette le a labdát Micsinai Miklósnak, aki mintegy 20 méterről remekül lőtt a kapu jobb oldalába. (1-1) A vendég szektorból zúgott a “mindent bele”, csapatunk pedig félóra játék után majdnem megszerezte a vezetést. Egy bal oldali szöglet után Kovács Dávid a túloldalról emelt kapura, de Zöldesi kitenyerelte a jobb felső sarokba tartó labdát. Ezután Kulcsár Kornél és Vankó Imre is megdolgoztatta a ZTE kapusát, de hiába játszottunk jobban és veszélyesebben ebben az időszakban, a 42. percben újra a zalaiak szereztek gólt. Bedi Bence lövése a keresztlécről az érkező Bobál Gergely elé pattant, akinek nem volt nehéz feladata, Póser mellett a hálóba fejelt. (2-1)

A szünetben Csizmadia Csaba vezetőedző igyekezett megnyugtatni csapatát, amely az egyenlítés reményében jött ki a második félidőre, de a 47. percben nehéz helyzetbe került. Bobál előkészítése után Gergényi Bence a tizenhatos bal sarkának közeléből bombázott a léc alá. (3-1) A harmadik kapott gól pedig érezhetően megfogta a mieinket, mert a következő tíz percben a ZTE akár újabb három találatot szerezhetett volna. Előbb Barczi Dávid rontott el egy ziccert Oláh szorításában, majd Bobál tekert nagy helyzetben a kapu mellé-fölé. Az 56. percben aztán eldőlt a meccs: a leshatáron kilépő Bobál önmaga második, csapata negyedik gólját szerezte, amikor tíz méterről a bal alsó sarokba gurította a labdát Póser mellett. (4-1)

A mieink az utolsó félórában próbáltak faragni hátrányukon, a szünetben csereként beállt Ihrig-Farkas Sebestyénnek voltak veszélyes lövései, de az eredmény már nem változott. Csapatunk 4-1-es vereséget szenvedett a következő szezont már az NB I-ben kezdő ZTE otthonában, a zalaiak pedig a feljutás mellett bajnoki címet is ünnepelhettek vasárnap este.

 

Merkantil Bank Liga, 36. forduló
ZTE FC-Budafoki MTE 4-1 (2-1)
ZTE Aréna, 1000 néző, vezette: Oláh Gábor (Kóbor, Horváth Z.)

Gólszerzők: Grumic (’20), Bobál (’42, ’56), Gergényi (’47) ill. Micsinai (’26)

ZTE: Zöldesi - Szépe, Lesjak, Devecseri, Gergényi - Kocsis, Bedi - Barczi, Grumic (Gajdos ’72), Hudák (Kiss M. ’84) - Bobál (Farkas B. ’61)
Vezetőedző: Dobos Barna

BMTE: Póser - Patkós, Khiesz, Króner, Kirják - Oláh B., Micsinai - Filkor (Ihrig-Farkas ’46), Kulcsár K. (Vass M. ’61), Vankó (Kercsó ’70) - Kovács D.
Vezetőedző: Csizmadia Csaba

 

Szponzoraink