Previous Next

Nagyon tetszik a légkör, ami Budafokon körülvesz - Opavszky Balázs

Paksról szerződtetett jobbhátvédünk azt mondta, már az edzőmérkőzéseken megtapasztalta szurkolóink szeretetét és nagyon várja, hogy hazai pályán is bemutatkozzon klubunk színeiben.

 

 

BudafokiMTE.hu: Milyen érzések vannak benned néhány nappal a Szeged-Csanád GA elleni 3-0-s győzelmünket követően?

Opavszky Balázs: Úgy gondolom, hogy jó mérkőzést játszottunk Gyulán és többnyire megvalósítottuk azokat a dolgokat, amiket a kezdés előtt megbeszéltünk. A végeredmény alapján simának tűnhet a meccs, de nem volt az, küzdenünk kellett. Az első félidőben szerezhettünk volna több gólt is és a szünet után sem vettünk vissza. Talán utóbbi volt a siker kulcsa. Gól nélkül hoztuk le a második játékrészt, nem adtuk alább.

Ez volt az első tétmérkőzésed a BMTE mezében, soha rosszabb bemutatkozást! Volt benned némi drukk a kezdés előtt?

Nagyon örültem a hét közepén, amikor már nagyjából sejteni lehetett, hogy vasárnap a kezdőcsapat tagja leszek. Nem izgultam, jól éreztem magam a pályán a szezon első találkozóján, a teljesítményem viszont még messze van attól, amit várok. Kezdésnek elment, de többet szeretnék kihozni magamból.

Éreztél némi fáradtságot a csapaton a hosszú és izzasztó nyári felkészülés után? 

Szerencsére nem, nem voltunk fásultak. Négy hétig keményen dolgoztunk itthon és az edzőtáborokban, a felkészülés utolsó napjaiban viszont a frissítésen volt a hangsúly. Az erőltetett menet most következik majd. Szeptemberig még hat meccs van előttünk, de biztos vagyok benne, hogy hétről hétre fejlődünk majd gyorsaságban, koncentrációban és összeszokottságban is.

Szerdán már jön is a következő erőpróba. A mezőny másik újonca, a Szolnoki MÁV FC érkezik a BMTE Stadionba. Milyen mérkőzésre számítasz?

A szolnokiak ellen sem lesz könnyű dolgunk, ők is megnyerték NB III-as csoportjukat. Csábi József személyében jó edzőjük van, masszív és szervezett együttesre számítok. Hogy pontosan hol vannak a gyenge pontjai és milyen stratégiával tudjuk legyőzni, arról a videózások után fogunk többet tudni.

Az pedig már most sejthető, hogy szurkolóink nagyon készülnek a szezon első hazai mérkőzésére.

Igen, ebben biztos vagyok. Én is várom már, hogy hazai pályán is bemutatkozzak budafoki színeiben. A csapattársaim sokat meséltek arról, milyen hangulatot teremtenek a BMTE szurkolói, a nyári edzőmérkőzéseken pedig, amelyekre elkísértek minket, magam is tapasztalhattam már a drukkerek szeretetét. Nagyon tetszik a légkör, ami Budafokon körülvesz, remélem, sokan buzdítanak majd minket szerda este és sikerül megnyernünk az első itthoni meccsünket a szezonban.

 

Merkantil Bank Liga, 2. forduló
19:00 Budafoki MTE-Szolnoki MÁV FC
BMTE Stadion, 2019. augusztus 7., szerda

A mérkőzésre 800 forintos áron lehet teljes árú jegyet vásárolni a kezdés előtt a helyszínen, a BMTE Stadion pénztárában. 14 éven aluli diákok, valamint a nyugdíjasok számára a belépés ingyenes. A találkozó előtt a szezon összes hazai meccsére érvényes bérletek árusítása is zajlik majd, két helyszínen: a Komáromi úti pénztárban és a BMTE Sportvendéglőben. A bérlet ára 9900 forint.

Szponzoraink