Previous Next

Nagy küzdelemben maradtunk alul a Cegléddel szemben

Csapatunk 2-1-es vereséget szenvedett a Merkantil Bank Liga 15. fordulójában.

 

 

Ünnepi pillanatokkal kezdődött a Ceglédi VSE ellen mérkőzés a Promontor utcában, hiszen a kezdés előtt Nagy Károlyt, klubunk korábbi kiváló hátvédjét köszöntötték vezetőink. A BMTE-nél játékosként, majd szakosztályvezetőként is dolgozó Nagy Károly nemrég ünnepelte 80. születésnapját. Nem sokkal később már Vankó Imre ragadtatta tapsra a közönséget, aki egy gyors akció végén balról vette célba a kaput, de Mursits Roland szögletre mentett.


Jól kezdtük a találkozót, a mieink nagy szívvel és akarattal vetették magukat a küzdelembe, a 10. percben azonban jött a hidegzuhany, a Cegléd szerzett vezetést. Egy szöglet után Tímári Norman fejesénél az NB II-ben most bemutatkozó Balogh Péter még nagy bravúrral a keresztlécre tolta a labdát, ám a kipattanóból Kárász Krisztián már a kapuba fejelt. (0-1)


Csapatunk nem zuhant össze a kapott gól után, ment előre becsülettel, ami a 29. percben az egyenlítést eredményezte. Gohér Gergő jobb oldali, hatalmas bedobása után nem tudtak felszabadítani a vendégek, a hosszún pedig Filkor Attila érkezett, aki az öt és feles sarkától nagy erővel lőtt a hálóba. (1-1)


Fordulás után mindkét csapat előtt adódtak lehetőségek és érezhető volt, hogy amelyik együttes a második gólt is megszerzi, megnyerheti a mérkőzést. A mieink részéről Gohér oldalszabadrúgásai jelentettek komolyabb veszélyt, a Cegléd Nagy Tamás ívelésénél járt közel a gólhoz. Utóbbinál Balogh úgy is hárítani tudott, hogy a szembesütő Nap zavarta a kilátásban. A 74. percben viszont megint balszerencsések voltunk. Oldal Tibor éles szögből leadott lövése úgy pattant meg, hogy védhetetlenül gurult a jobb alsó sarokba. (1-2)


Csizmadia Csaba, megbízott vezetőedzőnk űzte-hajtotta játékosait, ám a hajrában kapkodóvá vált a játékunk, nem volt igazán komoly esélyünk az egyenlítésre. A Cegléd 2-1-re győzött a BMTE Stadionban, csapatunk pedig legközelebb szerdán, Tiszakécskén javíthat.


Budafoki MTE-Ceglédi VSE 1-2 (1-1)
BMTE Stadion, vezette: Takács Tamás (Medovarszki, Kepe)

Gólszerzők: Filkor (29') ill. Preklet (10'), Oldal (74')

BMTE: Balogh P. - Vég (Vass M. 66'), Króner, Gohér, Lakatos Cs. (Vaszicsku 89') - Veszelinov (Kercsó 76') - Margitics, Filkor, Oláh B., Vankó - Pölöskei P.
Megbízott vezetőedző: Csizmadia Csaba

Cegléd: Mursits - Kárász, Preklet, Albert, Farkas - Nagy T., Sigér Á. - Rétyi (G. Bíró 90'), Nyilas E. (Csirmaz 66'), Oldal - Tímári
Vezetőedző: Nagy Tibor

Szponzoraink