Previous Next

Nagy élmény győztes gólt szerezni - Oláh Bálint

Középpályásunk tíz hónap után volt ismét eredményes a Merkantil Bank Ligában. A vasárnap, Dorogon szerzett gólja ráadásul három pontot ért.

 

 

BudafokiMTE.hu: Hogyan élted meg, hogy a te gólod döntött a javunkra a 2-1-re megnyert meccsen?

Oláh Bálint: Posztomból és feladatkörömből adódóan nem túl gyakran kerülök oda a kapu elé, ezért számomra még nagyobb élményt jelent, ha betalálok. Különösen így, hogy a gólom győzelmet jelentett. Egy-egy lehetőségem átlagosan minden mérkőzésen van, örülök, hogy ezt a mostanit sikerült kihasználnom. Ez hatalmas lökést ad számomra.

A dorogi végeredmény talán nem is tükrözi igazán a két csapat közti tudásbeli különbséget. Egyetértesz ezzel a megállapítással?

Igen. Az elején volt egy megingásunk, de szerencsére hamar észbe kaptunk és a folytatásban már érezhetően nagy volt a különbség a javunkra. Mi birtokoltuk többet a labdát, próbáltunk kezdeményezni és pontos passzokkal építeni a támadásaikat. A fordítás után, a második félidőben újabb gólokat szerezhettünk volna, de a legfontosabb, hogy sikerült begyűjtenünk a három pontot.

A játékunk mennyire bíztató a jövő szempontjából?

Stabilabbnak érzem a csapatot, mint korábban. Egy erős mag megmaradt az előző idényből, akik pedig a nyáron csatlakoztak hozzánk, valódi erősítést jelentenek. Úgy gondolom, hogy ha ezen az úton haladunk tovább, akkor a szezon előtt kitűzött cél reális és elérhető.

Miben léptünk előre leginkább az elmúlt hónapokban?

Konkrétabb elképzelésünk van arról, hogy mit szeretnénk megvalósítani a pályán, még jobban tisztázva vannak a szerepkörök a játékunkban. Az én feladatom viszont nem sokat változott az első budafoki szezonomhoz képest. Igyekszem segíteni a csapatot és minden meccsen kihozni magamból a maximumot.

Milyen mérkőzésre számítasz szerdán, a Soroksár ellen?

Más találkozó lesz, mint a Dorog elleni volt. A dorogiak rendkívül passzívak voltak, átadták nekünk a területet. A Soroksárra nem ez jellemző. Lipcsei Péter csapata komoly játékerőt képvisel, ezért küzdős, hajtós, amolyan ki-ki meccsre számítok. És remélem, hogy a februári, soroksári mérkőzéshez hasonlóan most is miénk lesz a három pont.

 

Merkantil Bank Liga, 6. forduló
19:00 Budafoki MTE-Soroksár SC
BMTE Stadion, 2019. augusztus 28., szerda

A mérkőzésre 800 forintos áron lehet teljes árú jegyet vásárolni a kezdés előtt a helyszínen, a BMTE Stadion pénztárában. 14 éven aluli diákok, valamint a nyugdíjasok számára a belépés ingyenes. A találkozó előtt a szezon összes hazai meccsére érvényes bérletek árusítása is zajlik majd a BMTE Sportvendéglőben. A bérlet ára 9900 forint.

Szponzoraink