Previous Next

MTK - BMTE 4-1

Vereség az Új Hidegkúti Nándor Stadionban

MTK - Budafoki MTE

4-1 (2-0)

 

4-1 es vereséggel ért véget a vasárnap esti, MTK Budapest elleni mérkőzésünk. Az MTK a fordulót megelőzően holtversenyben az első helyen állt a tabellán, így nem csapatunk volt a találkozó esélyese.

A mérkőzés első perceiben rögtön egy óriási lehetőség adódott előttünk egy kapu előtti kavarodásnál, amit nekünk nem sikerült kihasználni, nem úgy, mint a hazai csapatnak, akik Torghelle Sándor révén a 7. percben megszerezték a vezetést egy szépségdíjas találattal. Ezt követően csapatunk veszélyeztetett tovább, de gólt ismét csak az MTK szerzett. Egy szöglet utáni lecsorgó labdát Balogh Béla vágott a kapuba.

A második félidő úgy folytatódott, ahogy az első véget ért, csapatunk ment előre, kidolgozott lehetőségeket, gólt azonban az MTK csapata ért el. Először Korozmán talált be közelről, majd Torghelle is megduplázta góljainak a számát. A mérkőzés hajrájában sikerült a szépítés. Csizmadia Csaba talált be egy átlövésből.

Összességében elmondhatjuk, hogy a hazai csapat hozta a kötelezőt, és ha a játék képe alapján nem is, az eredmény tükrében simán otthon tartotta a 3 pontot.

 

Vég Bence a következőket nyilatkozta a mérkőzés után:
"Mindenekelőtt óriási köszönet a szurkolóinknak! A vereség ellenére is az egész meccs alatt zúgott a 'hajrá Budafok'. Bánt minket, hogy egyelőre ebben a szezonban nem sikerül kiszolgálni őket jó és eredményes játékkal. Ennek ellenére ők mindig velünk vannak. Ez kevés csapatnál van így, mi ebben a szerencsés helyzetben vagyunk! Mindent megteszünk azért, hogy örömet szerezzünk nekik a pályán, és megháláljuk, amit értünk tesznek. Sok NB I-es csapat nem rendelkezik ilyen nagyszerű szurkolókkal, köszönjük Nektek!"

 

 

Edzői nyilatkozatok:

Feczkó Tamás:
„Egy klasszisgól alapozta meg a mérkőzést. Ahogy megígértük, kiszolgáltuk szurkolóinkat, viszont a védekezésünkön muszáj javítanunk.”

Prukner László:
„Izgalmasabb mérkőzésre, szorosabb eredményre számítottam, de a játékosok döntéshozásbeli képességében lévő különbség döntött. Az MTK-nak és nekünk is megvoltak a helyzeteink, csak az ellenfél kihasználta, mi pedig a kidolgozásig jutottunk. Ennyivel rutinosabb és jobb csapat az MTK.”

 

 

MTK BUDAPEST–BUDAFOKI MTE 4–1 (2–0)

 

Hidegkuti Nándor Stadion, 1444 néző.

Vezette: Nagy Róbert (Csatári Tibor, Punyi Gyula)

 

MTK:
Szentpéteri – Bori (Farkas II B. 81.p.) Balogh B., Gengeliczki, Deutsch – Vass P. (Hrepka 69.p.), Schäfer, Vass Á., Jakab (Kanta 72.p.) – Torghelle, Korozmán K. 

Budafoki MTE:
Somogyi Cs. – Harsányi  (Kercsó 69.p.), Vaszicsku, Csizmadia, Vég – Vass – Vankó (Ihrig-Farkas 61.p.) Nagy, Kovács, Kirják – Pölöskey (Veszelinov 75.p.)

 

Gólszerző: Torghelle (2), Balogh, Korozmán K., ill. Csizmadia 

Sárga lap:  Bori, Kanta ill. Pölöskei

(forrás: nso.hu)

Szponzoraink