Previous Next

Mindent megterveztünk, jön a második félidő

Interjú klubunk tulajdonosával, Bélteky Róberttel a tavaszi szezon rajtja előtt

 

 

BudafokiMTE.hu: Tulajdonos úr, mit gondol, milyen tavasz elé nézünk?

Bélteky Róbert: A sorsunk, a feljutás lehetősége a saját kezünkben van. A BMTE egy különleges klub, különleges közösség, rendkívül egységesek vagyunk és ebben rejlik az erőnk. Tudjuk, hogy nem lesz könnyű tavaszunk, az NB II-ből nem egyszerű feljutni az élvonalba, a mögöttünk lévő együttesek pedig erősítettek a téli szünetben. Azért dolgozunk, hogy legalább olyan eredményesen szerepeljünk tavasszal, mint ahogy az őszi idényben tettük.

Mi is erősödtünk a téli szünetben?

Biztos vagyok benne, hogy jobb csapat vagyunk, mint augusztusban, a szezon elején voltunk. Erős a keretünk, Skribek Alen és Zsolnai Richárd személyében jó játékosok kerültek hozzánk januárban, ráadásul most már Mervó Bencére is számíthatunk. A tabella második helyén állunk, ősszel a második legkevesebb gólt kaptuk, szervezett a védelmünk, Csizmadia Csaba és a szakmai stáb pedig hatalmas munkát végez.

Készen áll a klub arra, hogy a feljutás kiharcolása esetén az NB I-ben szerepeljen?

Az ember csak akkor lehet sikeres, ha előretekint. Egy futballklub sikerét pedig az jelenti, ha a csapat mérkőzéseket és trófeákat nyer, illetve a legmagasabb osztályban szerepelhet. A Budafok nem olyan klub, amely a szezon végén kezd el kapkodni, miután feljutó helyen végzett. Mindent megterveztünk, az anyagi háttér stabil és azon az úton haladunk, amelyen az NB III-tól kezdve elindultunk.

Mit üzenne mindazoknak, akik a BMTE sikereiért szurkolnak?

Köszönettel tartozunk szurkolóinknak, az ő szeretetük nagyon sokat jelent. Nem csak a hazai mérkőzéseken, hanem idegenben is támogatnak minket és különleges légkört teremtenek. A drukkerektől a gondnokig mindenki Budafokért él, ezért vagyunk mi mások és többek. A BMTE-nek lenyűgöző múltja, történelme van, a mi célunk pedig az, hogy visszahozzuk a régi idők sikereit. Most a félidőben járunk, vár még ránk egy második, tavaszi játékrész, amelynek végén, remélem, elérjük a célunkat.

 

Merkantil Bank Liga, 22. forduló
14:00 Budafoki MTE-Aqvital FC Csákvár
BMTE Stadion, 2020. február 2., vasárnap

 

Szponzoraink