Previous Next

Mindenkire szükség van, az öltözőben és a lelátón is - Kirják Henrik

20 éves balhátvédünknek vannak szép emlékei a Nyíregyháza elleni mérkőzésekről, vasárnap viszont csak a győzelem tenné őt boldoggá.

 

 

BudafokiMTE.hu A Kazincbarcika elleni 2-2 után mire kellett a legnagyobb hangsúlyt fektetni a heti munkában?

Kirják Henrik: A legtöbbet azzal foglalkoztunk, hogy a védekezésünket még jobban összecsiszoljuk. Megnéztük videón, majd megbeszéltük a legutóbb elkövetett hibákat és azon dolgoztunk, hogy ezeket ne kövessük el újra. A Kazincbarcika akcióból nem tudott megbontani minket, de tizenegyesből és egy rögzített játékhelyzet után eredményes volt, vagyis megint elkerülhető gólokat kaptunk. Ez nem ismétlődhet meg a Nyíregyháza ellen. Nyerni akarunk vasárnap, csak ez lebeg a szemünk előtt.

Eltiltás és sérülés miatt sajnos lesznek hiányzóink…

Igen, de bízom abban, hogy pótolni tudjuk őket. Aki pályán lesz, az hozzá tud majd tenni a közös teljesítményhez. Mindenkire szükség van. Az öltözőben és a lelátón is. A szurkolóink eddig is nagyon sok segítséget nyújtottak, érezzük, hogy számíthatunk rájuk és remélem, hogy ezután is sokan buzdítanak majd minket.

Számodra korábban mérföldkövet jelentettek a Nyíregyháza elleni mérkőzések. Pályafutásod első NB II-es találkozója, majd gólja is a szabolcsiakhoz kapcsolódik.

Alapvetően szép emlékek ezek, bár mindkét mérkőzést elveszítettük, ezért inkább vegyes bennem a kép. Örülnék, ha sikerülne ismét gólt szereznem, de a legfontosabb a csapat sikere és eredményessége.

Milyen ellenfélre számítasz vasárnap?

A Nyíregyháza támadójátéka veszélyes, gyors szélsőik vannak, akikre oda kell figyelnünk. Félnünk viszont nem kell, mert nekünk is vannak remek játékosaink és képesek leszünk megbontani a védekezésüket.

Az U21-es válogatott keretébe ezúttal sem került be budafoki játékos, pedig Gera Zoltán szövetségi edző személyesen is figyelt benneteket múlt héten a BMTE Stadionban. Még többet kell dolgozni?

Minden bizonnyal igen. Úgy vagyok vele, hogy neki is meg kell mutatnom magam. Még nem voltam válogatott kerettag, de azért dolgozom, hogy rászolgáljak a kapitány bizalmára és legközelebb nekem is küldjön meghívót. Ehhez kiegyensúlyozott, jó teljesítményt kell nyújtanom.

 

Merkantil Bank Liga, 12. forduló
17:00 Budafoki MTE-Nyíregyháza Spartacus FC
BMTE Stadion, 2019. október 6., vasárnap

A mérkőzésre 800 forintos áron lehet teljes árú jegyet vásárolni a kezdés előtt a helyszínen, a BMTE Stadion pénztárában. 14 éven aluli diákok, valamint a nyugdíjasok számára a belépés ingyenes.

Szponzoraink