Previous Next

Mentálisan frissebbek vagyunk - Kovács Dávid

Csapatkapitányunkkal a vasárnapi, Dorogi FC elleni mérkőzés előtt beszélgettünk.

 

 

BudafokiMTE.hu: Milyen a hangulat az öltözőben a heti munkát követően?

Kovács Dávid: Teljes mértékben bizakodóak vagyunk, jól és hasznosan telt a hét. A szerdai, Dabas-Gyón elleni edzőmérkőzésen azok töltöttek több időt a pályán, akik az első négy fordulóban kevesebb lehetőséget kaptak. Úgy érzem, fel tudtunk frissülni és győzni megyünk Dorogra.

Fizikálisan vagy mentálisan volt szükségetek felfrissülésre?

Úgy érzem, inkább fejben. Ezért is kaptunk egy extra szabadnapot a szakmai stábtól. Persze a sorozatterhelés, a sűrű augusztusi program fizikálisan is megterhelő, de ha megnézzük, milyen gólokat kaptunk az előző két mérkőzésen, azok sokkal inkább a koncentrációs hibákra vezethetőek vissza. Az öt kapott gólból talán egy volt olyan, amire azt mondom, benne van a játékban. A többi a figyelmetlenségünkből adódott. Most mentálisan frissebbek vagyunk és elkerülhetjük az ilyen találatokat.

Milyen ellenfélre számítasz vasárnap?

A Dorog harcos, kellemetlen rivális. Mi viszont úgy megyünk ki a pályára ellenük is, hogy a saját játékunkkal foglalkozunk. Nem szabad belemennünk abba az adok-kapokba, amit a dorogiak valószínűleg ránk akarnak majd kényszeríteni. Fontos, hogy ne rohanjunk, hanem játsszuk, amit tudunk, domináljunk és akkor nem lesz gond.

Mennyire állt össze az elmúlt hetekben a mi játékunk? Miben más ez, mint a korábbiak?

Szerintem teljesen összeállt, mindenki beállt a sorba. Megérti és elfogadja a másikat. Én abban látom a különbséget, hogy sokkal tudatosabbak vagyunk. Védekezésben és támadásban is.

Ebben a tudatosabb játékban mennyit változott a te szereped?

Az előző szezonban többször játszottam fent, közelebb az ellenfél kapujához. Most több feladatom van a védekezésben, amit szerintem maximálisan teljesítek is. Előfordul persze, hogy a mérkőzés hevében valami elviszi az embert, de úgy érzem, fegyelmezettebb vagyok, nincsenek üresjáratok, próbálok labdát szerezni.

És a gólszerzés? Nem hiányzik? Persze rúgtál már kettőt a mostani idényben is, büntetőből.

De, nagyon hiányzik. Imádok gólt lőni, ez a játék sava-borsa, viszont most más szerepkörben van rám szükség. Előfordulhat, hogy mostanában kevesebbszer kerülök helyzetbe, de ez az ellenfél védelmétől is függ. Panaszra nincs okom, az előző mérkőzéseken is voltak lehetőségeim, egy kicsit pontosabbnak kell lennem és akkor jönnek majd az akciógólok is.

 

Merkantil Bank Liga, 5. forduló
17:30 Dorogi FC-Budafoki MTE
Buzánszky Jenő Stadion, 2019. augusztus 25., vasárnap

SZURKOLÓI INFORMÁCIÓK ITT!

Szponzoraink