Két nap Mátraházán, a "/>
Previous Next

Két nap Mátraházán, a környezetváltozás jegyében

A válogatott mérkőzések jelentette kéthetes bajnoki szünetet kihasználva NB II-es labdarúgócsapatunk a szerdai és csütörtöki napot Mátraházán, edzőtáborban töltötte.

Mátraháza BMTE edzőtábor

A most következő hétvégén nem rendeznek mérkőzéseket a Merkantil Bank Ligában, a munka azonban nem állt meg, csapatunk már a szeptember 16-ai, ETO FC Győr elleni találkozóra készül. A szakmai stáb úgy döntött, kimozdítja játékosainkat a megszokott környezetből, így a mieink szerda reggel az ország egyik legnépszerűbb edzőtáborának helyszínére, Mátraházára utaztak.

Kellemes környezetben, friss levegőn, a Mátra hegyei között készülhettünk - mesélte kapusunk, Szabó Balázs. Napi két edzésünk volt, délelőttönként a konditeremben dolgozunk, délutánonként pedig a pályán. Azt gondolom, mindenképpen hasznos ez a két nap és jót tett egy kis környezetváltozás.

Szabó Balázs BMTE

A Gyirmót elleni vasárnapi győzelem után a játékosok jó hangulatban hagyták el a BMTE Stadiont, Mátraházán viszont már nem foglalkoztak a vasárnapi mérkőzéssel. Legfeljebb a siker emlékeit vitték magukkal az edzőtáborba. Vezetőedzőnkkel, Vitelki Zoltánnal és a szakmai stábbal kielemeztük a találkozót, átbeszéltük a tanulságokat és egyúttal le is zártuk a dolgot. Most már csak előre tekintünk. Szeretnénk, ha ez a győzelem lökést adna a továbbiakban - mondta Szabó Balázs.

Kapusunk az első öt fordulóban ujjsérülése miatt nem védhetett, ám a legutóbbi két mérkőzésen már az ő nevével kezdődött az összeállítás. Ezeken a találkozókon - Csákváron és hazai pályán a Gyirmót ellen - ráadásul nem kaptunk gólt.

A szezon elején nehezen éltem meg, hogy nem tudtam a csapat rendelkezésére állni - fogalmazott Szabó Balázs. Kívülről nagyon rossz nézni ezeket a meccseket, az ember mindig azt kívánja, hogy ott lehessen a pályán. A idény előtti edzőtáborokat azért dolgoztam végig, még sérülten is, hogy minél előbb visszanyerjem a formám, amivel az együttes hasznára lehetek. Ebben hatalmas segítségemre volt Bíró Szabolcs kapusedző, illetve kapustársaim, Póser Dániel és Balogh Péter. Szerencsére nagyon stabil a csapat védekezése, a védőink is extrán teljesítenek, nekem pedig az az egyik legfontosabb feladatom, hogy megfelelően irányítsam őket hátulról. Remélem, hogy minél több mérkőzést tudunk lehozni kapott gól nélkül. Ez azt jelentené, hogy védekezésben kihoztuk a maximumot az adott helyzetből.

A mieink csütörtök este térnek haza Mátraházáról, szombaton délután pedig Mezőkövesden játszanak edzőmérkőzést, zárt kapuk mögött.

Szponzoraink