Previous Next

Maradt még energia - Kirják Henrikék készen állnak a szezon hajrájára

Már csak hét forduló van hátra a Merkantil Bank Liga mostani idényéből, a mieink vasárnap a Budaörs vendégeként lépnek pályára.

 

 

Hét mérkőzés. Ennyi van hátra a szezonból, vagyis még 21 pontot lehet gyűjteni a bajnokság véghajrájában. Csapatunk célja pedig nem más, mint hogy az utolsó fordulókban minél többször győztesen hagyja el a pályát és a mostani, tizenharmadik helynél is feljebb lépjen a tabellán. 

"Azt látom mindenkin, hogy maradt még bennünk energia az idény vége felé is, így ezekben a hetekben még be tudunk zsebelni jó néhány értékes pontot" - mondta Kirják Henrik, aki a legutóbbi öt mérkőzésen kezdőként kapott lehetőséget és jó játékkal, valamint az ETO FC Győr ellen szerzett fontos góljával hálálta meg a bizalmat. "Vezetőedzőnk figyel arra, hogy frissek maradjunk a bajnokság hajrájára is és úgy állítja össze az edzésprogramot, hogy ne legyünk túlterhelve, illetve senki ne sérüljön meg." 

19 éves balhátvédünk hozzátette, a mieink nem elégedtek meg azzal, hogy az elmúlt hetek eredményeinek köszönhetően eltávolodtak a kiesőzónától. A közös cél az, hogy minél jobb pozícióban fejezzük be a szezont. Csizmadia Csaba együttese az utolsó három találkozóján veretlen maradt,  hazai pályán pedig - amint azt már sokszor megénekeltük - november 11. óta veretlen a Merkantil Bank Ligában. Csakhogy ezen a hétvégén idegenbeli fellépés vár Kirják Henrikékre, méghozzá a mindig veszélyes Budaörs vendégeként. 

"Nagyon jól hangulatban készültünk egész héten, mindenki oda tette magát az edzéseken és azért dolgoztunk, hogy elhozzuk a három pontot Tatabányáról. Szerintem feküdni fog nekünk a budaörsiek játéka és eredményesek lehetünk vasárnap" - fogalmazott játékosunk. 

Bognár György gárdája, a Budaörs kétarcú együttes benyomását keltette eddig az idényben. A tavaszt két győzelemmel, a Nyíregyháza és a Kaposvár elleni sikerrel kezdte, ezután viszont öt nyeretlenül megvívott mérkőzés következett. Az persze nem könnyíti meg riválisunk dolgát, hogy hazai meccseit is idegenben, a Grosics Gyula Stadionban játssza, ahol utolsó öt bajnoki találkozóján csupán négy pontot gyűjtött. 

A múlt eredményeit tekintve akár egyfajta visszavágásra is készülhetünk a Budaörs ellen, hiszen sem ősszel, sem az előző szezon mérkőzésein nem termett babér a mieink számára. Októberben Oláh Bálint káprázatos gólja ellenére 2-1-re kikaptunk a BMTE Stadionban, csakúgy, mint júniusban, a legutóbbi kiírás utolsó fordulójában (2-4). 

Korábbi cikkünkben összegyűjtöttük a legfontosabb információkat Tatabányára utazó szurkolóink számára: kattintson ide!

 

2019. április 14., vasárnap
Merkantil Bank Liga, 32. forduló
Budaörs-Budafoki MTE
16.30, Tatabánya, Grosics Gyula Stadion
vezeti: Nazsa Tamás (Berényi, Márkus)

Szponzoraink