Previous Next

Magabiztos játékkal és Soltész-góllal vertük a Soroksárt

Csapatunk a fiatal középpályás találatával 1-0-ra nyert a BMTE Stadionban, a Merkantil Bank Liga 6. fordulójában.

 

 

Ihrig-Farkas Sebestyén futott, cselezett, majd jobbról középre passzolt,  Soltész István pedig pályafutása egyik komoly mérföldkövéhez érkezett. 18 éves középpályásunk élete első gólját lőtte a Merkantil Bank Ligában és mint később kiderült, a 8. percben született találat döntőnek bizonyult szerda este a Soroksár ellen. (1-0) Nagyszerű előkészítés, magabiztos befejezés. Ez volt a recept, amelynek köszönhetően a mieink hamar vezetést szereztek.

És a folytatásban is uralták a játékot, olyan első félidőt produkálva, amely tapsra ragadtatta a budafoki közönséget. A soroksáriak alig-alig találkoztak a labdával, Filkor Attiláék ellenben szervezetten futballoztak és több lehetőséget is kidolgoztak. Előbb Ihrig-Farkas lövését hárította Varga Ádám, majd Soltész próbálkozott tiszta lövőhelyzetben, de a vendégek kapusa vetődve a kapufára tolta a labdát. A másik oldalon Kovács Zoltánnak nem akadt komoly védeni valója, védelmünk jól zárt, hiányérzetünk talán csak azért lehetett, mert nem sikerült növelnünk az előnyt.

A játék képe a fordulás után sem változott jelentősen. A Soroksár nem találta a ritmus, csapatunk előtt pedig újabb helyzetek adódtak. Például Ihrig-Farkasé, aki Soltész szöglete után tisztán fejelhetett, de kevéssel elvétette a célt. A 63. perctől aztán már tíz ember ellen vezethettük támadásainkat: a ziccerben kilépő Kovács Dávidot Takács Zsombor lerántotta, villant is a jogos piros lap a soroksári védőnek. 

Azt, hogy a vendégek megúszták a súlyosabb vereséget, leginkább kapusuknak és a szerencsének köszönhetik. A rendkívül motiváltan és lendületesen futballozó Ihrig-Farkas többször ültette hintába a védőket, lövéseit azonban Varga védte. Romić Danijel fejesére viszont aligha ért volna oda a fiatal hálóőr, ha a labda egy picivel lejjebb jön és nem a léc fölé száll. A Soroksár vezetőedzője, Lipcsei Péter mindent megpróbált, korábbi támadónkat, Pölöskei Pétert is beküldte, de a győzelmünk nem forgott veszélyben. 

1-0-s győzelmével Csizmadia Csaba együttese a tabella harmadik helyéről várhatja a vasárnapi, békéscsabai folytatást.

A mérkőzés "percről percre" szöveges közvetítését IDE KATTINTVA olvashatja el.

 

Merkantil Bank Liga, 6. forduló
Budafoki MTE-Soroksár SC 1-0 (1-0)
Gólszerző: 
Soltész ('8)
Sárga lap: Soltész ('76), Filkor ('83), Vaszicsku ('86) ill. Lőrinczy ('43), Csonka ('82)
Kiállítva: Takács Zs. ('63)

BMTE:  Kovács Z. - Margitics, Vaszicsku, Romic, Kirják - Filkor, Oláh B. - Ihrig-Farkas (Vankó '88), Soltész (Kulcsár K. '78), Szabó M. (Opavszky'92) - Kovács D.
Vezetőedző: Csizmadia Csaba

Soroksár: Varga Á. - Molnár R., Takács Zs., Valencsik, Pászka - Gyömbér, Huszák - Pócsik (Csonka '59), Lőrinczy (Pölöskei P. '81), Korozmán (Novák, a szünetben) - Pál A.
Vezetőedző: Lipcsei Péter

 

Szponzoraink