Previous Next

Lapszemle: Egészség, aztán futball

A Nemzeti Sport március 24-i lapszámában vezetőedzőnk, Csizmadia Csaba nyilatkozott a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetről.

 

A Nemzeti Sport március 24-én megjelent cikke:

Csizmadia Csaba a kényszerhelyzet ellenére sem áll le, a vezetőedző folyamatosan azért dolgozik, hogy csapata az ősztől az élvonalban szerepeljen.

Ahogy az összes sporttelep országszerte, a Promontor utcai futballműhely is határozatlan időre "megpihen". A Budafoki MTE alkalmazottjai otthonukban töltik kényszerszünetüket, a másodosztály idénybeli meglepetéscsapatánál is próbálnak igazodni a koronavírus-járvány okozta rendkívüli helyzethez.

"Minden edzőnek szokatlan ez a körülmény, nem is tudjuk, hogyan kellene kezelnünk" - nyilatkozta lapunknak Csizmadia Csaba, a BMTE vezetőedzője. "Egyelőre nincs olyan időpont, amihez alkalmazkodhatnánk, bizonytalanságban töltjük a napjainkat. Én szeretném a legjobban, ha már holnap edzést vezényelhetnék, de amíg a játékosok nincsenek biztonságban, ez felesleges. A rendszeres kommunikáció pillanatnyilag a legfontosabb, amihez minden eszközt igyekszünk megtalálni. Videokonferencián tartom a kapcsolatot a srácokkal, legutóbb vasárnap beszélgettünk. Jó volt látni, hogy mindenki rendben van. Azon vagyunk, hogy betartsuk a szabályokat, és egyénileg készüljünk a folytatásra. Az egészség az elsődleges, úgyhogy múljon el a járvány, aztán futballozzunk! Már az utolsó bajnoki fordulót sem volt egyszerű lejátszani, a felkészülésünk körülményei korántsem voltak ideálisak. A keretünkben akadtak olyanok, akik korábban nem játszottak zárt kapuk mögött. A nézők hiányán túl a járványtól sem volt könnyű függetlenítenünk magunkat. Ne feledjük, a labdarúgók is emberek, bennük is lehet bizonytalanság, félsz!"

A budafokiaknak kifejezetten rosszkor jött a kényszerszünet. Az együttes október 6. óta feljutó helyen várja az aktuális játéknapot, és ha a folytatásban is eddig látott arcát mutatja, minden bizonnyal fennállása második NB I-es idényére készülhet. Éppen ezért Csizmadia Csaba otthon is azon fáradozik, hogy legyen mit ünnepelni az idény végén.

"Bőven van teendő itthon is: összeállítom az edzésterveket, rendszerezem az edzések statisztikai mutatóit, elemzem az eddigi mérkőzéseinket" - folytatta a 34 éves vezetőedző. "Bár az utolsó két fordulóban csak egy pontot gyűjtöttünk, különösebb problémát nem láttam a játékunkban. A csapatom elvégezte a dolgát, megvoltak a lehetőségeink, csupán a gól hiányzott. Büszkeséggel tölt el, hogy az Ajka és a Tiszakécske is tíz emberrel védekezett ellenünk a saját kapujától harminc méterre – kiharcoltuk magunknak, hogy tartsanak tőlünk. Nem gondoltam volna, hogy másfél év leforgása alatt idáig jutunk, igyekszünk megtalálni a módját, hogy feltörjük az ilyen masszív védelmeket. Amikor nekiugrottunk a tavaszi szezonnak, hét pont előnyünk volt a harmadik helyzettel szemben. Ez a különbség most is megvan, nincs okunk panaszkodni, mi több, csalódott lennék, ha a folytatásban nem harcolnánk ki az élvonalbeli szereplés jogát.”

 

 

Szponzoraink