Previous Next

Küzdeni a végsőkig

Csapatkapitányunk, Kovács Dávid hisz az egység erejében és minden mérkőzésen a győzelem lebeg a szeme előtt.

 

 

BudafokiMTE.hu: Hogyan élted meg a soroksári drámát? Idegőrlő kilencven percnek tűnt…

Kovács Dávid: Nem volt idegőrlő… Na jó, a viccet félretéve nehéz mérkőzés volt. Az elejétől kezdve megvoltak a lehetőségeink a gólszerzésre, de nem tudtuk kihasználni a helyzeteinket. Aztán a Soroksár előnybe került és ettől kezdve még nehezebb dolgunk volt. A második félidőben jelentős fölényben futballoztunk és sikerült megfordítanunk a meccset.

Ebben nagy szereped volt neked is, ismét magabiztosan értékesítettél egy tizenegyest. Pedig nagy volt a tét…

Nem éreztem különösebb nyomást magamon a büntető előtt. Ugyanazzal a higgadtsággal álltam oda a labda mögé és ugyanúgy rúgtam a tizenegyest, ahogy szoktam.

A 95. percben pedig jött a…

Extázis. Katartis. Nehéz szavakba önteni azt az érzést, amikor bepattant a labda a soroksári kapuba. A szurkolóinkkal együtt ünnepeltünk, ők is ugyanúgy élték meg az örömmámort, mint mi. Eddig is jellemző volt ránk, hogy rendkívül egységesek és masszívak vagyunk, most pedig mindenki láthatta azt is, hogy képesek vagyunk az utolsó pillanatig küzdeni azért, amit akarunk.

Ezek egy élvonalba tartó csapat jellemzői?

Én egyelőre nem számolgatok. Ahogy véget ér egy mérkőzés, kizárólag a következőre koncentrálok, mert aki túlgondol egy ilyen helyzetet, az bajba kerülhet. Sokan továbbra sem akarják elhinni, hogy képesek vagyunk feljutni az NB I-be, a nagyobb klubokat tartják esélyesnek, de mi minden találkozóra úgy megyünk ki, hogy nyerni akarunk. A Leicester City bajnoki címére sem sokan számítottak néhány éve Angliában…

Tizenkét bajnoki óta veretlenek vagyunk és úgy tűnik, a téli szünet sem “okozott zavart” a jól működő rendszerben…

A legnagyobb erősségünk, hogy valódi csapatként működünk és ez kulcsfontosságú. Minden poszton jó képességű játékosaink vannak, nincsenek bérelt helyek a kezdőtizenegyben és ha sérülés, eltiltás vagy taktikai okok miatt változtatni kell, bárki is áll be, hozzá tud tenni a közös teljesítményhez. A télen érkező játékosok nagyszerűen beilleszkedtek, remek az öltözői hangulat, nincsenek negatív megnyilvánulások.

Vasárnap a Békéscsaba 1912 Előre érkezik a BMTE Stadionba. Mennyire tekinthető kiindulópontnak az őszi, 3-0-ra megnyert mérkőzés?

A simának tűnő eredmény ellenére a Békéscsaba nem rossz csapat. Ősszel jó pillanatokban rúgtuk a gólokat és magabiztosan győztünk, de ez már a múlt. A hazai pálya mindenképpen az előnyünkre válhat, most nem nekünk kell utaznunk, ettől függetlenül nem számítok könnyű találkozóra. Láttuk, hogy a csabaiak képesek voltak meglepetést okozni a Magyar Kupában azzal, hogy elbúcsúztatták a Ferencvárost. Nekünk ugyanolyan stabilan kell futballoznunk ellenük, mint legutóbb és ha mindenki maximálisan elvégzi a feladatát, akkor számunkra megfelelő eredmény születhet vasárnap.

 

 

Szponzoraink