Previous Next

Küzdelmes döntetlen

Csapatunk 0-0-ra végzett a BFC Siófok ellen a Merkantil Bank Liga 19. fordulójában és immár hat mérkőzés óta nem talált legyőzőre.

 

 

Egy döntetlen után sokszor adódik a kérdés: egy pontot szereztünk, vagy kettőt veszítettünk? Nos, némi csalódottság érződött játékosainkon a Siófok elleni kilencven perc után, de a játék képe alapján el kell ismerni, igazságos eredmény született.  

A pályán a küzdelem dominált, olykor egy-egy keményebb belépőtől sem riadtak vissza a csapatok és mindkét oldalon becsúszott néhány "ki nem kényszerített" hiba. A Balaton-partiak a mérkőzés elején jó felépítésű centerüket, Horváth Pétert keresték hosszú indításokkal, de Romić Danijel és Vaszicsku Gergő ezeket a labdákat rendre birtokba vette vagy kifejelte. Utóbbi a 21. percben akár gólt is szerezhetett volna, de Kulcsár Kornél remek előkészítése után közelről nem talált kaput. Ez volt az első komolyabb lehetőségünk.

A Siófok kétszer is veszélyes helyről, a tizenhatosunk vonalának közeléből végezhetett el szabadrúgást az első féldiőben, de előbb Bencze Márk, majd Tajthy Tamás is gyatrán lőtt.

Egy óra játék után valamelyest megélénkült a meccs, mindkét kapu előtt kialakult néhány helyzet, de egyértelmű fölényt egyik csapat sem tudott kiharcolni. Ez talán csak az utolsó tíz percben változott, ekkor a mieink nyomás alá helyezték a vendégeket, de az átütő erő ezúttal hiányzott a támadásainkból. Pedig mentünk, próbálkoztunk becsülettel, Szabó Máté kísérletét a siófoki védő blokkolta, míg Kirják Henrik ballábas bombája a keresztlécen megcsúszva hagyta el a játékteret.

Maradt a 0-0, amely azt is jelenti, hogy csapatunk hat mérkőzés óta veretlen, ezek közül négyet megnyert és őrzi helyét a tabella második helyén. Sőt, növelte is előnyét az üldözőkkel szemben.

A mérkőzés "percről percre" szöveges közvetítése IDE KATTINTVA olvasható.

 

Merkantil Bank Liga, 19. forduló
Budafoki MTE-BFC Siófok 0-0

BMTE: Póser - Margitics, Vaszicsku, Romić, Kirják - Soltész I., Oláh B. - Kovács D., Kulcsár K. (Micsinai '64), Szabó M. - Horváth R. (Fekete M. '59)
Vezetőedző: Csizmadia Csaba

Siófok: Molnár P. - Csilus T., Lorentz, Bora, Kiss B. - Réti, Horváth A. (Elek B. '64) - Szakály D. (Magasföldi '50), Tajthy, Bencze (Balogh B. '73) - Horváth P.
Vezetőedző: Gál István

 

 

Szponzoraink