Previous Next

Kupaelődöntős Sárga Harcosok

Bemutatjuk negyedik szlovéniai ellenfelünket, az idén Szlovén Kupa-elődöntőbe jutott NK Radomljét.

 

 

Ma 18 órától negyedik felkészülési mérkőzésünket játsszuk Kranjska Gorában, ahol ezúttal a szlovén másodosztályú NK Radomlje lesz az ellenfelünk.

Bár a mintegy 1800 lelket számláló Radomlje településen már az 1930-as évek közepétől létezett szervezett futballcsapat, a labdarúgóklubot hivatalosan 1972-ben alapították gyári munkások.

A független Szlovénia létrejöttéig az NK Radomlje jugoszláv regionális és amatőr bajnokságokban szerepelt. 1992-ben feljutott a szlovén másodosztályba, ahonnan egy szezon után búcsúzni kényszerült. Az ezredforduló időszakának nehézségei és a negyedik vonalban töltött hosszú évek után 2003-tól a Rumeni bojevniki, vagyis a Sárga Harcosok stabilan a harmadosztályban szerepeltek.

2011-ben pedig új korszak kezdődött a klubnál, amely megnyerte a 3. SNL Nyugati csoportját, majd három másodosztályban töltött idényt követően 2014-ben - története során először - feljutott az élvonalba. A megkapaszkodás nem sikerült, négy év ingázás következett. Az NK Radomlje 2017 óta ismét a másodosztály mezőnyéhez tartozik.

Igaz, rendre a feljutásért küzd. Márciusban az éllovastól négy, az osztályozót érő második helytől mindössze egy pontra volt a csapat, amikor a koronavírus-járvány miatt félbeszakadt a szezon. A Szlovén Kupában egészen az elődöntőig menetelt, ahol drámai büntetőpárbajban maradt alul a lendvai Naftával szemben.

A 45 éves Oskar Drobne együttesének legértékesebb tagja - a Transfermarkt adatai szerint - a 23 éves középpályás, Anže Pišek, aki a legutóbbi idényben tíz gólt szerzett. Korábban szerepelt a szlovén U21-es válogatottban is.

 

Szponzoraink