Previous Next

Kulcsár gólja döntött a Tiszakécske ellen, megvan a bennmaradás

Csapatunk 1-0-ra győzött a Duna Aszfalt TVSE ellen a Merkantil Bank Liga 35. fordulójában és matematikailag is bebiztosította másodosztályú tagságát.

 

 

Nagyjából 72 órája volt csapatunknak arra, hogy a Cegléd otthonában elszenvedett balszerencsés vereség után felkészüljön a következő feladatra. Csizmadia Csaba dolgát nem könnyítette, hogy a vasárnapi mérkőzésen megsérült Pölöskei Péter nem tudta vállalni a játékot, Vankó Imre pedig eltiltás miatt nem állt vezetőedzőnk rendelkezésére. Ott volt viszont a kezdőcsapatban Filkor Attila, aki két hónap után tért vissza a pályára.

Az első húsz percben mi futballoztunk fölényben, többet birtokoltuk a labdát és távoli lövésekkel adtunk munkát a Tiszakécske kapusának. Helesfay Donátnak talán a 12. percben, Kovács Dávid lehetőségénél kellett a legnagyobbat védenie, csapatkapitányunk Kulcsár Kornél legurított szabadrúgása után nagy erővel lőtt a jobb alsó sarok felé, de a vendégek hálóőre odaért. A játékrész második felében a mezőnyben kiegyenlítetté vált a játék és bár voltak próbálkozások mindkét oldalon, komoly gólhelyzetet nem jegyezhettünk fel. A kapunkban Kovács Zoltánt váltó Póser Dániel magabiztosan tette a dolgát, irányította a védelmet, figyelt a beadásoknál és védte, amit kellett, ám igazán nem tették próbára a TVSE játékosai.

A szünet után, ha színvonalában nem is lett jobb a mérkőzés, csapatunk egyértelműen uralta a találkozót. Sőt, az 58. percben közel járt a gólhoz, de Kulcsár lapos lövésénél az egyik tiszakécskei védő a kapu közvetlen közeléből rúgta el a labdát, amely gólba tartott. Később a csereként beállt Ihrig-Farkas Sebestyén és Farkas Bálint vitt friss lendületet a támadójátékunkba, aztán majdnem Khiesz Kornél fejelt a hálóba, de Kulcsár szabadrúgása után védőnk mellé csúsztatta a labdát. 

A 79. percben a fölényünk góllá érett és megszereztük a vezetést: Farkas vezette a jobb oldalon a labdát, amely Kulcsárhoz került, az ő beadásszerű lövése pedig annyira meglephette a tiszakécskei kapust, hogy a kezéről a gólvonalon túlra pattant a játékszer. (1-0) Játékosaink boldogan szaladtak ki az őket ünneplő szurkolókhoz és talán minden budafoki arra gondolhatott, hogy a sors most valamit visszaadott abból, amit az elmúlt hetekben elvett. Persze a mieink meg is dolgoztak a szerencséért és az utolsó tíz percben is okosan, fegyelmezetten futballozva őrizték az előnyt. 

Az 1-0-ás győzelem ráadásul azt is jelenti, hogy a Budafoki MTE - az utolsó három forduló eredményeitől függetlenül -  jövőre is tagja lesz a másodosztály mezőnyének, a szerda este begyűjtött három ponttal ugyanis matematikailag is bebiztosítottuk bennmaradásunkat. Vasárnap, a már biztos feljutó ZTE FC otthonában folytatjuk.

 

Merkantil Bank Liga, 35. forduló
Budafoki MTE-Duna Aszfalt TVSE 1-0 (0-0)
BMTE Stadion, vezette: Kovács J. Zoltán (Becséri, Kiss B.)

Gólszerző: Kulcsár K. ('79)

BMTE: Póser - Patkós, Khiesz, Króner, Kirják - Vass M., Oláh B. - Filkor (Ihrig-Farkas '63), Kulcsár K. (Veszelinov '88), Kercsó (Farkas B. '78) - Kovács D.
Vezetőedző: Csizmadia Csaba

Tiszakécske: Helesfay - Huszti A., Kardos, Ludánszki, Oláh M. - Kirchner (Szabó L. '78), Kocsis G., Tölgyesi (Puskás Z. '83), Szabó D. - Károly B., Gréczi G. (Mihály D. '83)
Vezetőedző: Simon Antal

Szponzoraink