Previous Next

Közel a visszatérés

Horváth Roland sérülése már a múlté, támadónk teljes intenzitással edz és készül az MTK Budapest elleni mérkőzésre.

 

 

“Attól kezdve, hogy kiderült, nem annyira nagy a baj, végig pozitív voltam” - mondta egy félmosoly kíséretében a nyáron Gyirmótról érkezett Horváth Roland, akinek térde augusztus végén, Dorogon sérült meg. Az ellenfél vétlen játékosa ráesett a lábára.

Azóta több, mint hat hét telt el, 25 éves támadónknak pedig ezalatt végig kellett járnia a rehabilitáció nélkülözhetetlen, ám nem mindig kellemes szakaszait. Ebben a folyamatban volt segítségére Balogh Barna erőnléti edző, aki nem csak a sérüléseket megelőző, preventív gyakorlatok idején foglalkozik csapatunkkal, hanem fontos munkát végez a visszatérésre készülő játékosokkal is.

“Ezúton is szeretném megköszönni Barna segítségét. Maximálisan odafigyelt rám és arra, hogy pontosan hajtsam végre a feladatokat. A térdem stabilizálása mellett nagy hangsúlyt fektettünk a lábam, illetve a felsőtestem megerősítésére is - fogalmazott Horváth Roland, aki nem tagadja, mentálisan is megterhelő időszak van mögötte.

“Mi, labdarúgók abban nőttünk fel, hogy futballozunk. Ott vagyunk a pályán, edzünk és mérkőzéseket játszunk. Ezzel szemben az utóbbi hetekben minden reggel úgy keltem fel, hogy a konditerembe kell mennem. Ráadásul Barnával ketten dolgozunk, a csapat nem volt mellettem. A legnehezebb pillanatokban arra koncentráltam és az tartotta bennem a lelket, hogy nem kell félévet vagy akár még többet kihagynom. Azt kívánom, ez legyen a legkomolyabb sérülésem a pályafutásom során” - tette hozzá támadónk.

Horváth Roland múlt hét pénteken és szombaton már a társakkal együtt edzett. Az ütközéseket még kerülte, de a passzkoordinációs gyakorolatokhoz már csatlakozott. Ezen a héten pedig teljes intenzítással dolgozik a csapattal.

“Szépen lassan jönnek vissza az automatizmusok, ami nagyon jó érzés” - mondta játékosunk. “Ez a válogatott szünet alapvetően jókor jön, örülök, hogy lehet keményen melózni. Szeretnék minél hamarabb visszatérni, a lábammal most már nincs probléma, így a szakmai stábon múlik, mikortól számol velem ismét. Készülünk az MTK Budapest elleni mérkőzésre és szeretnénk nyerni a Hungária körúton.”

Vagyis a visszatérés pillanata közeleg…

 

Szponzoraink