Previous Next

Kovács-gól döntött Szolnokon

A 2019-es év utolsó mérkőzésén csapatunk 1-0-ra nyert a Szolnoki MÁV FC otthonában a Merkantil Bank Liga 21. fordulójában.

 

 

Bő két perc leforgása alatt minden megváltozott. Horgosi Donát sárga lappal a birtokában lerántotta a gólhelyzetben kilépő Kovács Dávidot, csapatkapitányunk pedig azonnal megbüntette az emberhátrányba kerülő ellenfelet: 18 méterről lőtt a kapu bal oldalába. (0-1) Nem sokkal később a Szolnok egy másik belső védőjét, Tamás Lászlót is elvesztette, aki előbb reklamálásért, majd “Kokó” buktatásáért kapott sárga lapot.

Az 52. percre kilenc emberre fogyatkozó hazaiakkal szemben a mieink okosan tartották a labdát a rendkívül mély, sáros talajú pályán és ha a támadóharmadban gyorsabbak és pontosabbak vagyunk, lezárhattuk volna a találkozót.

Így izgulnunk kellett, mert a Szolnok pontrúgásokból és a kapunk elé ívelt labdákból próbált egyenlíteni, védelmünk azonban - Póser Dániel remek irányítása és magabiztos rutinmunkája mellett - stabil maradt.

Egy tartalmas, fárasztó és roppant sikeres ősz méltó zárásaként Szolnokról is elhoztuk a pontokat, így nyolcmeccses veretlenségi sorozattal, a feljutó helyen léphetünk át 2020-ba!

 

Merkantil Bank Liga, 21. forduló
Szolnoki MÁV FC-Budafoki MTE 0-1 (0-0)
Gólszerző: Kovács D. (‘51)
Kiállítva: Horgosi (‘50), Tamás L. (‘52)

Szolnok: Molnár-Farkas - Horgosi, Tamás L., Szabó R. - Csirmaz, Berdó, Tisza K., Kotula - Tóth B. (Bárdos ‘61) - Rokszin (Vólent, a szünetben), Szabó P. (Annus ‘75)
Vezetőedző: Csábi József

BMTE: Póser - Opavszky, Vaszicsku, Khiesz, Kirják - Filkor, Oláh B. - Vankó (Horváth R. ‘65), Soltész I. (Micsinai ‘82), Szabó M. (Farkas B. ‘91) - Kovács D.
Vezetőedző: Csizmadia Csaba

Szponzoraink